Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zborovski koncert

4 epizod

Zborovski koncert

4 epizod


Predvajamo posnetke odmevnih zborovskih koncertov z domačih in s tujih odrov.

11.10.2024

Schubertova Maša št. 6 v Es-duru

Tragično je, da Franz Schubert za nobeno izmed svojih, danes nesmrtnih del, ni dobil plačila. Strinjati se moramo z njegovim vzklikom: “Država bi me morala vzdrževati!”, kajti razmere, v kakršnih je živel, so bistveno pripomogle k njegovi prezgodnji smrti. Tudi danes slovito Mašo v Es-duru, št. 6 je napisal po lastnem vzgibu, za prijatelja Michaela Leitmeyerja. Ta jo je imenoval rekvijem. Pozabi pa jo je šele 3 desetletja po nastanku iztrgal Johannes Brahms. Predvajamo avgustovski posnetek iz Jene, na katerega so se ujeli sopranistka Alba Vilar–Juanola, mezzosopranistka Alexandra Schmid, tenorista Falk Hoffmann in Oliver Kaden ter basist Steven Klose. Zbor in Orkester Srednjenemškega radia iz Leipziga vodi Philipp Ahmann.


04.10.2024

Glagolska maša

Za Leoša Janačka je bila stara cerkvena slovanščina simbol njegovega slovanskega izvora. V nekaterih čeških cerkvah so po papeškem dekretu leta 1920 lahko opravljali maše tudi v tem jeziku, jeziku, ki zveni tudi v skladateljevi Glagolski maši. Predvajamo jo v izvedbi sopranistke Kateřine Knĕžikove, mezzosopranistke Jarmile Ventuchove, tenorista Eduarda Martyniuka in basista Jana Štáve. Češki filharmonični zbor iz Brna in Bamberški simfonični orkester vodi Jakub Hrůša. Posnetek je nastal  septembra lani v Bambergu.


27.09.2024

Bach, Buchenberg, Poulenc

Vabimo vas k spremljanju koncerta Bavarskega radijskega zbora pod vodstvom Petra Dijkstre. Posnetek je nastal aprila letos v Gledališču princa regenta v Münchnu, nanj pa so se ujeli Bachova moteta Pridi, Jezus, pridi in Jezus, moje veselje, Duhovna speva Wolframa Buchenberga in Štiri molitvice Frančiška Asiškega Francisa Poulenca.


20.09.2024

Martinova "stvar med Bogom in njim"

Vabimo vas k spremljanju Maše za dvojni zbor Franka Martina. Posnetek je nastal aprila letos v Gledališču princa regenta v Münchnu, nanj pa se je ujelo petje Bavarskega radijskega zbora pod vodstvom Petra Dijkstre.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov