Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor
Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor

Poletje je čas festivalov na prostem in ti so letos še posebej privlačna oblika druženja ob kulturi in umetnosti. Veliko obiskovalcev vsak konec tedna pritegne Poletni Art kamp v mariborskem mestnem parku. Družinski festival, ki je nastal v času Evropske prestolnice kulture leta 2012, je postal s programom za različne generacije nepogrešljiv za mnoge Mariborčane in druge obiskovalce v času poletnih dopustov.

Letošnji Poletni Art kamp privablja v mestni park veliko več obiskovalcev kot lani. Vrstijo se namreč predstave in pravljice za otroke, bralne ure, plesne in druge delavnice ter različni koncerti. "Zasnovo festivala, ki je temeljila na druženju v naravi ob kulturi, umetnosti in rekreaciji smo uspešno nadgradili in dodali znanost, naravoslovje, tehniko in ekologijo," pove vodja Art kampa Urška Košica.

Vsak konec tedna, med 10. in 20. uro, se na štirih prizoriščih ob promenadi in paviljonu v parku vrstijo različni dogodki. Ob lepem vremenu si jih dnevno ogleda več kot 200 obiskovalcev. Privlačne so tudi ustvarjalne delavnice, vsakič na drugo tematiko, od raziskovanja literature, naravoslovja, kulturne dediščine, ta konec tedna vabijo na kulinarične ure, sledila bo likovna umetnost, zatem ustvarjanje igrač.

"Čar mariborskega Art kampa je v povezovanju različnih generacij ob ustvarjalnosti, kajti v današnjem svetu, polnem pravil in prepovedi postaja ustvarjalnost zelo pomembna za vse več ljudi," dodaja plesna pedagoginja Mojca Kasjak, ki vodi gibalne in plesne delavnice za otroke in odrasle.

Program Poletnega Art kampa pripravlja 12-članska ekipa, ki k sodelovanju vabi prostovoljce, da bi pomagali izpeljati veliki Art kamp v času Festivala Lent med 21. in 29. avgustom.