Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V zgodnjih jutranjih urah je zagorela edina mariborska trgovina brez plastične embalaže Zelena japka na tržnici na Dominkuševi ulici. Po prvih podatkih policije je požar povzročil neznani storilec, ki je razbil steklo poslovalnice in vanjo odvrgel goreči karton, zaradi česar je zanetil požar.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Trgovinica Japka je ostala brez opreme in blaga, ki je bilo na policah. Neuporabno je pravzaprav popolnoma vse, hrana, ki ni zgorela, pa se je razmočila ob posredovanju gasilcev.

Tržnica in prostori trgovine brez plastične embalaže so v lasti mariborske Snage. Iz te so danes sporočili, da o višini škode še ni mogoče govoriti, obnovitvena dala pa naj bi začeli izvajati prihodnji teden. V društvu Pupillam, ki je Japko upravljalo, pa so zgroženi nad povzročeno škodo. Kljub temu upajo, da bodo znova poslovali že čez nekaj tednov. Vodja poslovalnice Tina Arnuš pravi, da so potrti, vendar upajo,da jim bo uspelo trgovino čimprej obnoviti.

Iris Magajna iz društva Pupillam, ki je bila na kraju dogodka že ob 4 zjutraj pa dodaja, da so prva dela že začeli in prostor počistili. Dodaja še, da so imeli na srečo vse zavarovano.