Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Direktorica zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Jožefa Lešnik Hren pojasnjuje, katere ambulante, ki so bile v bistriškem zdravstvenem domu doslej zaprte, danes spet odpirajo vrata: »Nekatere specialistične ambulante, fizioterapija, začeli pa bomo tudi cepljenje
Med specialističnimi ambulantami bodo od danes spet odprle vrata nevrološka ambulanta, ultrazvok in rentgen, pa tudi ambulanta medicine dela, prometa in športa, kjer bodo opravljali tudi cepljenja. A se morajo pacienti na preglede predhodno naročiti. »Sprejemali bomo samo naročene paciente. E-poštni naslov lahko najdejo na naši spletni strani. Bo pa delo potekalo zelo počasi, saj moramo za vsakim pacientom prezračiti prostore,« še dodaja Lešnik Hrenova.

Seveda pa še vedno veljajo strogi varnostni in zaščitni ukrepi: »Pacienti bodo pred vstopom v Zdravstveni dom pregledani, nositi morajo maske, razkužiti si morajo roke. Zdravniki pa jih bomo pregledovali, oblečeni v posebne zaščitne obleke."

Sicer pa so v Slovenski Bistrici med epidemijo zabeležili 13 obolelih za boleznijo Covid-19. 9 od njih je že ozdravelo, 4 pa se ob primerni zdravniški kontroli še zdravijo.