Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Gre za pomembno pridobitev tako za uslužbence, ki so končno dobili primerne prostore za delo, kot tudi za uporabnike, ki bodo odslej lažje dostopali do storitev. Minister za javno upravo Rudi Medved je ob tej priložnosti napovedal ponovno odpiranje krajevnih uradov.

Obnova prostorov Upravne enote Lenart, ki je v občinski stavbi, je trajala kar 23 let. Med pomembnejšimi izvedenimi deli v tem času po besedah načelnika Jožefa Kranerja izstopata:
"V zadnjih dveh letih pridobitev dvigala in obsežna rekonstrukcija tal, kjer smo morali nivelirat talne površine več kot 500 kvadratnih metrov, zaradi posedanja tramov, tramovske konstrukcije, zaradi velikega prometa skozi center občine." Z dokončanjem del se je uresničila dolgoletna želja 21 zaposlenim na upravni enoti Lenart, dodaja načelnik Kraner: "Vsekakor nam bo izboljšalo pogoje in to bodo tudi naše stranke občutile"

Da je treba storitve države približati uporabnikom, je poudaril tudi minister za javno upravo Rudi Medved in napovedal odpiranje krajevnih uradov tudi tam, kjer so jih v preteklih letih zapirali: "Ne samo, da sem prepovedal zapiranje, mi jih bomo zdaj v zelo kratkem nekaj na novo odprli, tudi na Štajerskem koncu, zdajle se vseh niti ne morem spomniti."

Obnovo prostorov Upravne enote Lenart, ki pokriva območje šestih slovensko-goriških občin, je bila vredna milijon evrov in sta jo skupaj financirali občina, ki je lastnica stavbe, in pristojno Ministrstvo za javno upravo. V prihodnje jih čaka še energetska obnova stavbe.