Foto: BoBo
Foto: BoBo

V mariborskem zdravstvenem domu doktorja Adolfa Drolca so v okviru postopnega in previdnega odpiranja nekaterih ambulant, pa tudi dejavnosti na specialističnem nivoju, v teh dneh delno začeli tudi s fizioterapevtskimi storitvami in za paciente pripravili še nekatere druge novosti.
V tej zdravstveni hiši si želijo, da bi lahko izkušnje, ki so jih pridobili času epidemije, uporabili tudi v prihodnje, predvsem v navezi z nekaterimi dosežki novih tehnologij, ki zdravniku omogočijo, da lahko včasih predpiše terapijo brez, da bi bolnik hodil v ambulanto. "Zaradi tega smo se tudi odločili, da bomo naš klicni center , ki smo ga vzpostavili v času epidemije , ohranili tudi vnaprej," pravi direktor zdravstvenega doma Jernej Završnik.
Sicer pa so znova odprli tudi vrata nekaterih specialističnih ambulant."Zdaj odpiramo tudi nevrologijo , kardiologijo, pulmologijo, okulistiko, začeli smo z rentgenskimi , ultrazvočnimi in Ct preiskavami", še pojasnjuje dr. Završnik.

Vse to za zdaj za paciente s stopnjo nujno, hitro ali zelo hitro. Vse ostale čakajoče bi lahko pregledali v prihodnjih dobrih treh mesecih. Še posebej previdni so pri odpiranju zobozdravstvenih ambulant. V skladu s smernicami strokovnega kolegija za zobozdravstvo, ki so jih prejeli v teh dneh, so že pripravili priporočila, tako da čakajo na dovoljenje za začetek dela. "Želijo si začeti delat, tudi naši zobozdravniki," pravi direktor mariborskega zdravstvenega doma.