Na mariborskem nepremičninskem trgu so ob rabljenih stanovanjih na voljo tudi številne novogradnje, njihove cene pa se po mnenju strokovnjakov, tudi ob morebitni krizi, ne bodo bistveno spremenile, saj se cene nepremičnin nikoli ne spreminjajo na hitro.

Povpraševanje po nepremičninah in ponudba v Mariboru sta v ravnovesju, pravi namestnica direktorja podjetja INSA nepremičnine Vanja Potočnik, dodaja pa, da na trgu primanjkuje triinpolsobnih in štirisobnih stanovanj. Eni kupci iščejo izrecno novogradnje, drugi stara stanovanja.

Novogradnje se zelo hitro prodajo, po mnenju Potočnikove zato, ker jih v Mariboru zadnje desetletje praktično ni bilo. Ob povpraševanju po stanovanjih je konstantno tudi povpraševanje po hišah. Stranke po večini iščejo enostanovanjske, energetsko varčne, funkcionalne hiše. Primanjkuje pa najemniških stanovanj, še pravi Potočnikova.

O črnogledih napovedih bližajoče se krize kot posledice okužbe z novim koronavirusom pa sogovornica pravi, da ne pričakuje občutnega padca cen, ne glede na gospodarske razmere.