Foto: BoBo
Foto: BoBo

Čeprav tudi v mariborski območni organizaciji Rdečega križa v tem težkem času delajo v spremenjenih razmerah, vendarle uspevajo ohranjati njihove redne programe, od zagotavljanja materialnih pomoči ljudem v stiski, pomoči na terenu, sprejemanju oblačil in vsega drugega, kar jim darujejo. Prizadevajo si, da bi bilo njihovo poslanstvo nasploh kljub epidemiološkim razmeram čim manj okrnjeno.

Tako si v mariborskem Rdečem križu na vso moč prizadevajo tudi na področju krvodajalstva, da v teh časih ne bi zamrlo, saj v zdravstvu kri še kako potrebujejo. "Zato poziv vsem, da v tem drugačnem času pokličejo in se naročijo na darovanje krvi," spominja sekretar te mariborske humanitarne organizacije, Metod Dolinšek, kakor tudi, da so v tem času z njihovimi usposobljenimi prostovoljci bolničarji priskočili na pomoč mariborskemu univerzitetnemu kliničnemu centru. "Slednji skrbijo za prevoz oziroma premike bolnikov znotraj bolnišnice. Hkrati pa nekaj naših prostovoljcev pomaga tudi v mariborskih domovih za starejše," še pojasnjuje Metod Dolinšek. Sicer pa v mariborskem Rdečem križu med soljudmi vse bolj zaznavajo tudi izjemno povečanje psihičnih stiski, kot odraz časa okrog nas.

Ob vsem to humanitarno organizacijo tarejo tudi finančne težave. Zato upajo, da se bodo v prihajajočem decembru na njih spomnili donatorji. S posebnim upanjem pa se obračajo tudi na lokalne skupnosti, s katerimi v tem prednovoletnem času podpisujejo dogovore o tem, koliko sredstev jim bodo namenili za delovanje programov v prihodnjem letu, da bodo lahko v mariborskem Rdečem križu še naprej pomagali tistim, ki potrebujejo njihovo pomoč.