V občini Starše so včeraj na nadomestnih volitvah izbirali novega župana. Med sedmimi kandidati sta v prvem krogu po neuradnih podatkih največ glasov prejela Stanislav Greifoner in Nataša Petek. Ker nobeden ni zbral več kot 50 odstotkov glasov, se bodo volivci v drugem krogu volitev čez 14 dni morali še enkrat odpraviti na volišča.

Volitev, ki so jih zaznamovali tudi znani ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, se je od dobrih 3400 volilnih upravičencev udeležilo nekaj več kot dva tisoč, oziroma, volilna udeležba je bila skoraj 62 odstotna. Največ, 633 glasov, je dobil večkratni županski kandidat Stanislav Greifoner, ki je po razglasitvi rezultatov povedal, da je z rezultatom zadovoljen. Pričakuje pa vsebinsko in kulturno razpravo tudi v prihodnjih 14 dneh kampanje.

Sledi mu nekdanja podžupanja Nataša Petek, ki je prejela 508 glasov. Povedala je, da je pričakovala nekoliko več glasov in da upa, da se bodo do prihodnje volilne nedelje opredelili tudi tisti, ki v prvem krogu niso glasovali.

Za funkcijo župana so se sicer še potegovali Jožef Gojčič, Aleš Bandur, Domen Majcen, Miran Čuš in Aleksander Furek. Drugi krog županskih volitev v Staršah bo čez 14 dni, v nedeljo, 11. oktobra.