Foto: Oglasno sporočilo/KUD Coda/Domen Ulbl
Foto: Oglasno sporočilo/KUD Coda/Domen Ulbl

Nevladna glasbena šola KUD Coda, ki je pred dobrim tednom začela zbirati donacije za nakup novih prostorov, je izvedla prvega v nizu šestih koncertov znanih glasbenikov. KUD Coda želi za nakup novih prostorov na spletni platformi Adrifund do 2. maja zbrati 20.000 evrov.

Po 15 letih delovanja in izobraževanja štajerske mladine jim namreč grozi, da ostanejo brez strehe nad glavo, mladi glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj svojih talentov. Zapletena lastniška razmerja trenutnih prostorov, ki jih tedensko obiskuje okrog 150 mladih, so KUD Codo prisilila v zbiranje sredstev, ki jim bodo omogočala nadaljnji obstoj. Kampanjo Glasbeni junaki so začeli pred dobrim tednom s koncertom v studiu Radia Maribor, ki ga lahko sicer poslušate na spodnji povezavi.

V kletnih prostorih v središču Maribora, ki so jih preuredili v 'dnevno sobo', je tako v znak podpore v torek nastopila gorenjska zasedba Help! A Beatles Tribute, ki posnema legendarno skupino The Beatles. Do konca aprila bodo v podporo KUD Coda nastopili še Poskočni muzikanti, Midnight Lightnin', Leonart, BalKan duo in The SwingTones.

Podporo projektu so tako izkazali Marko Soršak (Elvis Jackson), Gregor Jančič (Happy Ol'McWeasel), Sebastijan Lukovnjak (Leonart) in Maja Pihler Bilbi, ki so se spomnili svojih glasbenih začetkov in se strinjali, da mora KUD Coda obstati, saj je ena izmed vidnejših ustanov za kakovostno preživljanje prostega časa in glasbeno opismenjevanje otrok.