Viljem Babič, prof. glasbe                                            Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar
Viljem Babič, prof. glasbe Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar

Gost oddaje je Viljem Babič, profesor glasbe na mariborski 2. gimnaziji, eden od mentorjev tamkajšnjega English student teatra, ki je v začetku septembra odmevno nastopil na Mednarodnem festivalu srednješolskih gledaliških skupin Juventafest v Sarajevu.

V Sarajevo se je na pot iz Maribora odpravila šestdeset članska ekipa igralcev, tehnikov in mentorjev. Scenografija, kostumi, luči in tehnika so na prizorišče potovali v trinajstmetrskem kamionu. Predstava, ki so jo srednješolci odigrali v angleščini, začinili pa s španskim temperamentom in francosko eleganco, je nastala že leta 2019, vmes jo je večkrat zaustavil covid.

V English Student Theater se dijakinje in dijaki vključijo prostovoljno, ljubezen do gledališča pa zaseda veliko ur v tednu; torki so namenjeni pevskim oziroma zborovskim vajam ter vajam v režiji, ob četrtkih urijo ples in koreografske vaje, petki pa so dnevi, kjer posamezne elemente dijaki ob vodstvu mentorjev sestavljajo v celoto. Ob tem ne počivajo niti med vikendi, še pove Viljem Babič.

Obrazi sosednje ulice: Viljem Babič, prof. glasbe na mariborski 2. gimnaziji in eden od mentorjev tamkajšnjega English student teatra