Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje je sodišču predlagal že 7. dražbo žičniških naprav na Ruškem Pohorju, na sodišču pa še vedno rešuje spor z mariborsko občino glede žičnic na Mariborskem Pohorju.

Stečajni upravitelj Drago Dubrovski bi dražiteljem tako že sedmič ponudil 10 vlečnic in šestsedežnico Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in opremo za zasneževanje. Na prvi dražbi jih je ponujal za 11 milijonov in pol, tokrat pa le še za 2,8 milijona.

Predlog morajo potrditi še upniki in sodišče. Dražbe zato pred koncem marca po ocenah Dubrovskega še ne bo.

Na sodišču pa Dubrovski rešuje spor z mariborsko občino, ki še ni plačala kompenzacije za gondolo in žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, ki so bile izvzete iz stečajne mase. Zgodba ni preprosta. Do zdaj je bilo izdelanih že pet nesodnih cenitev, te pa so premoženje ocenile na od 4 do 17 milijonov evrov. Nejasna je tudi zadnja – sodna – cenitev, saj sta dva cenilca premoženje različno ocenila: en na 16,8 milijona, drugi pa na 10, 8 milijona.

Dubrovski bo zato sodišču predlagal izdelavo srednje vrednosti - 13,7 milijona evrov.

Spor je sicer še vedno mogoče rešiti izvensodno, če se bo tako odločil ločitveni upnik – slaba banka. Njihovega komentarja še nismo prejeli. Kaj bo storila občina, pa smo vprašali mariborskega župana Sašo Arsenoviča. Z občine sporočajo, da s problematiko še ni seznanjen.

Pohorska vzpenjača Foto: BoBo
Pohorska vzpenjača Foto: BoBo