Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Index

Suggestions

No search results.


Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

Search results

MMC RTV 365 Radio Television mojRTV × Menu

Archive

EU minuta Srečanje voditeljev članic EZ z voditelji arabskih držav

17. 10. 2024

V Bruslju je potekal t.i. zgodovinski vrh voditeljev članic EU in voditeljev zalivskih držav. O čem so se dogovorili, lahko slišite v eu minuti.

EU minuta Albanija začela pristopna pogajanja z EU-jem

16. 10. 2024

Tirana in Bruselj sta včeraj odprla prvi sklop poglavij v okviru pogajanj o vstopu Albanije v EU, s čimer se začenjajo vsebinski pogovori med stranema.

EU minuta Predsednica Pirc Musar v Berlinu za hitrejšo integracijo Zahodnega Balkana

15. 10. 2024

Evropska integracija držav Zahodnega Balkana je prepočasna, je na včerajšnjem vrhu Berlinskega procesa poudarila slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Ob tem je dodala, da so za uspeh procesa širitve poleg držav kandidatk odgovorne tudi članice Evropske unije.

EU minuta Zunanji ministri EU o zaostrovanju razmer na Bližnjem vzhodu in podpori Ukrajini

14. 10. 2024

Zunanji ministri držav članic EU bodo danes v Luxembourgu razpravljali o zadnjem zaostrovanju razmer na Bližnjem vzhodu in nadaljnji podpori Ukrajini v njenem boju z rusko agresijo.

EU minuta Komisarka Johansson podpira čimprejšnji začetek izvajanja migracijskega pakta

11. 10. 2024

Najaktulnejša izjava dneva, ki bo na takšen ali drugačen način vplivala na življenje državljanov Evrope.

EU minuta Zelenski v Dubrovniku pozval Evropo k enotnosti

10. 10. 2024

Ukrajinski predsednik Zelenski je na vrhu v Dubrovniku ocenil, da bi se vojna v Ukrajini lahko končala do prihodnjega leta. Poudaril je, da je za mir ključno članstvo Ukrajine v Natu in EU.

EU minuta Orban bo evroposlancem predstavil prioritete madžarskega predsedovanja EU

9. 10. 2024

Madžarska je 1. julija prevzela predsedovanje Svetu EU. Premier Viktor Orban bo danes nagovoril evroposlance, med prioritetami pa izpostavlja boj proti nezakonitim migracijam in širitev unije.

EU minuta Evropski poslanci želijo močnejši nadzor zunanjih meja EU

8. 10. 2024

Evropski poslanci so sinoči v Strasbourgu pretresali posledice odločitve Nemčije, ki je sredi septembra za pol leta uvedla nadzor na svojih notranjih mejah z vsemi sosedami. Ostre kritike so prihajale predvsem iz Poljske. Razprava je sicer pokazala, da želijo poslanci predvsem močnejši nadzor zunanjih meja Unije, da bi preprečili nezakonite migracije.

EU minuta V Budimpešti več tisoč Madžarov proti "državni medijski propagandi"

7. 10. 2024

Evropski parlament v Strasbourgu danes začenja plenarno zasedanje, na katerem bo med drugim Madžarska v sredo predstavila prednostne naloge predsedovanja Svetu EU. V soboto pa so v naši severovzhodni sosedi potekali protesti proti vladni propagandi v javnih medijih.

EU minuta Danes glasovanje EU o carini na kitajske avtomobile

4. 10. 2024

Evropska komisija je predlagala uvedbo carin na kitajska električna vozila. Nemčija in Madžarska naj bi danes glasovala proti tej uvedbi, Francija, Grčija, Italija in Poljska pa naj bi carine podprle, kar bi bilo dovolj za uveljavitev enega najbolj odmevnih trgovinskih ukrepov EU-ja.

EU minuta Britanski premier Starmer v Bruslju napovedal krepitev odnosov z Evropsko unijo

3. 10. 2024

Britanski premier Keir Starmer je na prvem obisku v Bruslju po prevzemu položaja napovedal krepitev odnosov z Evropsko unijo. Po njegovih besedah si Britanci želijo pragmatičnih odnosov z najbližjimi sosedi.

EU minuta Ministrica Fajon ob 10-letnici Berlinskega procesa izpostavila vlogo Slovenijie pri približevanju Zahodnega Balkana Evropski uniji

2. 10. 2024

Mineva 10 let od začetka Berlinskega procesa, ki si prizadeva Zahodni Balkan približati Evropski uniji in s tem pospešiti širitveni proces. Pomembno vlogo v Berlinskem procesu po navedbah zunanje ministrice Tanje Fajon igra tudi Slovenija.

EU minuta Zunanji ministri EU posvarili pred nadaljnjim zaostrovanjem razmer v Libanonu

1. 10. 2024

Zunanji ministri EU so včeraj na neformalnem srečanju ponovili poziv k prekinitvi ognja med libanonskim šiitskim gibanjem Hezbolah in Izraelom. Vsakršno nadaljnje vojaško posredovanje bi dramatično poslabšalo razmere.

EU minuta Začenja se sojenje nekdanji vodji Nacionalnega zbora Marine Le Pen zaradi obtožb o zlorabi evropskih sredstev

30. 9. 2024

Danes se začenja sojenje nekdanji vodji Nacionalnega zbora Marine Le Pen in več drugim vodilnim v stranki zaradi obtožb o zlorabi evropskih sredstev.

EU minuta Evropska noč raziskovalcev

27. 9. 2024

Zadnji petek v septembru obeležujemo Evropsko noč raziskovalcev. Ta letos v ospredje postavlja umetno inteligenco in lažne novice.

EU minuta Na Kostanjevici so uradno odprli Dneve evropske kulturne dediščine

26. 9. 2024

Na Kostanjevici so uradno odprli letošnje Dneve evropske kulturne dediščine, ki bodo potekali do 12. oktobra.

EU minuta Borrell-Zaostrovanje med Libanonom in Izraelom na robu popolne vojne

24. 9. 2024

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je včeraj pred srečanjem voditeljev v Združenih narodih ocenil, da zaostrovanje spopadov med Izraelom in proiranskim šiitskim gibanjem Hezbolah predstavlja tveganje za izbruh popolne vojne na Bližnjem vzhodu. Več v EU minuti v torek 24.9. ob 11.55.

EU minuta Evropski teden športa

23. 9. 2024

Dan slovenskega športa kot državni praznik danes obeležujemo peto leto zaporedoma, prvič je bilo to leta 2020. Na ta dan se začenja tudi evropski teden športa, ki ga na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Sloveniji med 23. in 30. septembrom tradicionalno obeležujemo od leta 2015.

EU minuta Von der Leyen napovedala deset milijard evrov za pomoč državam po poplavah

20. 9. 2024

Najaktulnejša izjava dneva, ki bo na takšen ali drugačen način vplivala na življenje državljanov Evrope.

Page 1 from 60
Subscribe to newsletter

Subscribe to newsletter

Neveljaven email naslov