Foto: Glasbena šola na Koroškem Foto:
Foto: Glasbena šola na Koroškem Foto:

Hudo breme za odbornike

Po pogovoru za narodnostna vprašanja pristojnim Markusom Melcherjem, sodelavcem iz biroja deželnega glavarja, bo v naslednjih dneh prišlo do izplačila doslej zamrznjene vsote, ki bo položaj vsaj nekoliko olajšala. Od 1. januarja lani do vključitve slovenske Glasbene šole v deželno glasbeno šolstvo je moralo društvo voditi ustanovo seveda še naprej. Za to so bila potrebna finančna sredstva, ki so bila deželni vladi mesečno predložena.

S prevzemom slovenske šole v deželno ustanovo s 1. julijem lani je bil sprejet skupen paket, ki je predvideval tudi razdelitev dotlej nastalih stroškov na tri dajatelje: na urad zveznega kanclerja, urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu v Ljubljani in deželno vlado. Kljub temu finančne zadeve še niso poravnane, obrazložuje predsednik sosveta pri uradu zveznega kanclerja, Nanti Olip.

Olip: „En del problema je zdaj rešen“

V delegaciji prejšnji teden na deželni vladi so bili socialdemokratska zvezna svetnica Ana Blatnik, zelena deželna poslanka Zalka Kuchling, predsednik Zveze slovenskih organizacij Marjan Sturm, predsednik društva Glasbena šola Božo Hartmann, ravnatelj šole Roman Verdel in predsednik sosveta Nanti Olip.


Več na slovenci.orf.at