Otroški vrtec je odprl vrata septembra 1997, petnajst let pa imajo medtem tudi varstvo.

„Občina je dala soglasje“

Mestna občina Borovlje je za ureditev jasli dala soglasje s sklepom občinskega sveta, pravi predsednik društva in frakcijski vodja Volilne Skupnosti Borovlje Roman Verdel. Povedano v številkah pomeni: jasli bodo sprejele skupno 20 otrok, vrtec dve skupini in skupno 50 otrok, varstvo pa tri skupine in 49 otrok - torej skupno 119 otrok.

„Močan delodajalec v občini“

Predvsem pa je omembe vreden tudi vidik zaposlovanja. Društvo bo jeseni imelo skupno 15 vzgojiteljic, vštevši tri v Selah ter dve nameščeni, ki oskrbujeta prostore.

Pred dvajsetimi leti je bilo prijavljenih 17 otrok

Oskrba otrok pod streho Društva „Dvojezični otroški vrtec Jaz in ti“ v Borovljah bo v 20 letu obstoja po obsegu zaupanih otrok največja doslej. S tem se potrjuje pravilna odločitev za izbrani jezikovno-pedagoški koncept ob odprtju leta 1997, ko je bilo prijavljenih 17 otrok. Verdel, ki je tudi frakcijski vodja Volilne Skupnosti Borovlje in mestni svetnik iz vrst Volilne Skupnosti Borovlje zdravnik Franc Wutti sta vložila vse moči, da bo društvo v jubilejnem letu razširilo oskrbo otrok tudi na jasli.


Več na slovenci.orf.at

Otroški vrtec je odprl vrata septembra 1997, petnajst let pa imajo medtem tudi varstvo.