Foto: ORF Foto:
Foto: ORF Foto:
Priznanja za izredne dosežke
Foto: ORF
Priznanja za izredne dosežke
Foto: ORF

Dolg seznam nadvse uspešnih dijakov in dijakinj

V petek bo tudi na Koroškem zadnji šolski dan. Pred začetkom poletnih počitnic so v četrtek dopoldne na Zvezni gimnaziji in Zvezni realni gimnaziiji za Slovence v Celovcu še enkrat pogledali na dosežke v šolskem letu 2015/2016. Dolg je seznam dijakov in dijakinj, ki so z nadpovprečnim znanjem na jezikovnem, naravoslovnem in športnem področju blesteli na natečajih in tekmovanjih na Koroškem v Avstriji in Sloveniji.

Tako je na primer dijakinja 4. razreda Lulu Liu prejela na tekmovanju v znanju slovenščine zlato Cankarjevo priznanje, Jakob Gutovnik iz 5. razreda je postal deželni viceprvak pri natečaju Kenguru matematike, Gregor Samonig iz 6. razreda je bil najboljši pri Matematični pangei na Koroškem, na vseavstrijskem finalu, za katerega se je kvalificiralo po 100 dijakov iz vsake zvezne dežele, pa je dosegel 16. mesto.

V alpskem smučanju je postal dijak 3. razreda Maks Žagar deželni prvak v veleslalomu, v odbojki na mivki so dijaki Slovenske gimnazije osvojili 4. mesto, zavidljivi pa so tudi uspehi v lahki atletiki in košarki.

Na slovesnosti v avli Slovenske gimnazije so uspešne dijakinje in dijake poklicali pred zastor in jih posebej počastili. Z njimi so se veselili njihovi sošolci, profesorji in profesorice. Še posebej ponosna pa je ravnateljica Zalka Kuchling, saj njihovi dosežki dajejo javnosti sliko uspešne šole, poudarja ravnateljica ustanove.


Več na slovenci.orf.at