Naslednji krog v koroški ligi in v obeh spodnjih ligah bo na sporedu 20. februarja 2016.

Partija z zankami in furioznim koncem: F.-J. Topolovec - R. Hedenik 1:0.
Partija z zankami in furioznim koncem: F.-J. Topolovec - R. Hedenik 1:0. Foto: FR / ORF

Poraženi pa sta bili tudi obe ekipi ASKÖ Bekštanj – prva je v koroški ligi izgubila z 2:6 proti Gospe Sveti, druga v spodnji ligi-zahod s 3:5 proti Šmohorju. Za prvo ekipo iz Bekštanja so tokrat točkovali mednarodni mojster Vojko Mencinger, Gert Tscheinig, kapetan ekipe Seppi Gallob in Sandro Tscheinig (vsi remi). Za Bekštanj II pa so točkovali Ferdinand Ulbing, David Sereinig (oba po 1) ter Albert Legat in Franz Unterweger (oba remi). Na 12-mestni lestvici koroške lige zaseda prva ekipa Bekštanja 8. mesto.

SŠZ blestela z legionarjema, Otoče s kompaktnostjo

V derbiju spodnje lige-zahod med ekipama Zugzwang Otoče in SŠZ/Zveza Bank so šahisti SŠZ na prvih štirih deskah bili boljši s 3:1, na zadnjih štirih deskah pa napravili ničlo. Izidi: Gernot Isola – Gal Drnovšek 0:1, Gorazd Živkovič – Blaž Kosmač 0:1, Franci Rulitz – Arnold Hattenberger remi, David Griessnig – Jozi Amrusch remi, Gregor Hohl – Rupert Reichmann 1:0, Rainer Isola – Ivan Lukan 1:0, Franc-Jožef Topolovec – Robert Hedenik 1:0, Thomas Holl – Boštjan Krušic 1:0.

Na lestvici spodnje lige-zahod vodita beljaška kluba Admira in „Schachfreunde“ (po 12 točk), najboljša v SŠZ včlanjena ekipa pa je dokaj presenetljivo Zugzwang Otoče na 4. mestu (7 ekipnih točk/25 točk po deskah). Šele na 8. mestu sledi ekipa ŠD Bekštanj II (3/22), na 10. in zadnjem mestu pa so se po vnovičnem porazu znašli šahisti Slovenske športne zveze (3/19).

V 1. razredu-vzhod pa je ekipa Otoče II remizirala s Šentvidom. Edino zmago za Otoče je dosegel dijak Slovenske gimnazije Rok Selan.

Naslednji krog v koroški ligi in v obeh spodnjih ligah bo na sporedu 20. februarja 2016.