Velikonočne priprave s pomočjo Marte Steinmetz, kjer so izdelovali spomladanske namizne okrase. Foto: Društvo porabske mladine
Velikonočne priprave s pomočjo Marte Steinmetz, kjer so izdelovali spomladanske namizne okrase. Foto: Društvo porabske mladine
Društvo porabske mladine praznuje svojo drugo obletnico. Vse najboljše!
Društvo porabske mladine praznuje svojo drugo obletnico. Vse najboljše! Foto: Društvo porabske mladine
Redni letni občni zbor v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru v Monoštru, kjer so sprejeli vsebinsko in finančno poročilo preteklega leta ter načrte za tekoče leto. Društvo bo še naprej vključevalo otroke, saj so ti njihova prihodnost.
Redni letni občni zbor v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru v Monoštru, kjer so sprejeli vsebinsko in finančno poročilo preteklega leta ter načrte za tekoče leto. Društvo bo še naprej vključevalo otroke, saj so ti njihova prihodnost. Foto: Društvo porabske mladine
Člani društva s parlamentarno zagovornico Slovencev v madžarskem parlamentu,  gospo Eriko Köles Kiss
Člani društva s parlamentarno zagovornico Slovencev v madžarskem parlamentu, gospo Eriko Köles Kiss. Foto: Društvo porabske mladine

Aktivnosti Društva porabske mladine v letu 2016

Pomlad je čas, ko se vsi malce ustavimo in za trenutek ozremo nazaj ter povzamemo, kaj vse se je zgodilo v preteklem času. Tudi pri Društvu porabske mladine smo zbrali aktivnosti, ki smo jih izvajali v preteklem letu in o katerih smo večinoma poročali na tem portalu. Nabralo pa se je nekaj dejavnostih, ki smo jih izvajali v tekočem letu. In kaj vse je že delal mladi rod Porabskih Slovencev v tem letu?

Večer družabnih iger

29. januarja smo se zbrali na Gornjem Seniku, v Hiši jabolk, kjer smo izvedli večer družabnih iger. Ker je bilo v tem času zunaj mrzlo, si je kar veliko mladih vzelo časa in prišlo na druženje. Igrali smo se različne igre, kot „človek ne jezi se”, „mlin”, „osel”, itd. Vzdušje je bilo enkratno in dogovorili smo se, da bomo še večkrat pripravili družabne večere. Na koncu smo naše člane presenetili s krofi, saj se je približeval pust.

Velikonočne priprave

19. marca smo se ponovno zbrali v Hiši jabolk, na Gornjem Seniku. Ta popoldan smo s pomočjo Marte Steinmetz pripravili velikonočne, spomladanske namizne okrase. Delavnica je bila organizirana za člane društva in za porabske otroke. Veseli smo bili, da se nas je zbralo toliko. Domov smo se vrnili z lepimi spomini in s čudovitimi dekoracijami.

Novi načrti

9. aprila smo v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru v Monoštru izvedli redni letni občni zbor. Sprejeli smo vsebinsko in finančno poročilo za preteklo leto ter načrt za tekoče leto. Pogovorili smo o programih, ki bi zanimali mlade. Poudarili smo, da bomo v naše dejavnosti še naprej vključevali najmlajše, saj so oni nača prihodnost.

Mladi, kot prihodnost narodnosti

V tem mesecu smo se srečali tudi s parlamentarno zagovornico Slovencev v madžarskem parlamentu, z gospo Eriko Köles Kiss. Zagovornica je tudi ob tej priložnosti poudarila, da smo mladi prihodnost narodnosti in da moramo še naprej delati na tem, da se ohranita naš materni jezik in naša kultura. Ob koncu srečanja nam je ponudila pomoč pri vseh naših dejavnostih in prizadevanjih.