Foto: Društvo porabske mladine Foto:
Foto: Društvo porabske mladine Foto:

Organizatorji smo povabili vse, ki jim je slovenska beseda pri srcu, še posebej pa mladi porabski Slovenci, člani mladinskega društva ter otroci s svojimi starši.

Literarne matineje, na kateri so se predstavili pisatelji – udeleženci XXI. Srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede 2016, sta se udeležila Erika Köles Kiss, zagovornica Slovencev v madžarskem parlamentu in Boris Jesih, generalni konzul RS v Monoštru.

Ustvarjalce in poslušalce sem najprej pozdravila Martina Zakocs, predsednica Društva porabske mladine. Za uvod sem prebrala Pavčkovo pesem z naslovom Branje. Zbrane sta nagovorili tudi Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka, hkrati pobudnica tega literarnega dogodka v Porabju ter Franci Just, tajnik Društva ARGO.

Za osrednji pozdrav udeležencem pa je bila zaprošena Erika Köles Kiss, ki je izpostavila, da ji je slovensko leposlovje pri srcu.

V tem lepem, sončnem popoldnevu se je porabski publiki predstavilo 12 avtorjev, ki so brali svoja dela oz. kratke odlomke iz teh.

Organizatorji upamo, da so se imeli vsi lepo in da so se vrnili domov z lepimi spomini. Menimo, da je vsak odnesel s seboj kakšno pesem ali vsaj odlomek, ki mu je bil najbolj všeč.


Foto: Društvo porabske mladine