Foto: MMC RTV SLO/BoBo
Foto: MMC RTV SLO/BoBo

"Te volitve bodo referendum o tem, ali želimo gledati to, kar gledamo zadnji dve leti, ali želimo biti spet normalna demokracija, normalna Slovenija, takšna, kakršna smo je bili vajeni," je povedal predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec.

Predsednica stranke SAB Alenka Bratušek je opozorila, da se njihovi politični nasprotniki močno trudijo, da bi ljudje z levosredinskega pola ne šli na volitve. "Ne bo jim uspelo," je prepričana. V nedeljo napoveduje zmago, po nedelji pa sestavo trdne ekipe, "ki bo z znanjem in izkušnjami Slovenijo postavila na pravo pot".

"Te stranke so raznorodne, noter smo socialisti, ekologi, socialdemokrati, liberalci. Izbira je pestra. Ni treba, da katera koli od nas posamično premaga SDS, bistveno je, da jo premagamo skupaj," pa je poudaril koordinator Levice Luka Mesec. Državljane poziva, naj si med prisotnimi strankami izberejo tisto, ki jim je všeč. "Če bo volilna udeležba dobra, lahko teh pet strank tvori tudi ustavno večino," je dejal in napovedal, da bo Levica tokrat šla v vlado.

Predsednica SD-ja Tanja Fajon pa je zagotovila, da "ne bomo ponavljali napak preteklih levosredinskih vlad, marsikaj smo se naučili, v letu dni smo vzpostavili dobro zaupanje".

"Ni pomembno, koga od nas, ki tukaj stojimo, boste volili. Vsi delimo iste vrednote in se zavzemamo, da Slovenija postane demokratična in pravna država," pa je poudarila podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič.