Slovenski hokejisti so prikazali zelo dobro igro v Parizu.
Slovenski hokejisti so prikazali zelo dobro igro v Parizu.

S tekmama v Franciji se pripravljalno obdobje in testni dvoboji prevešajo v drugo polovico. Pri Hokejski zvezi Slovenije so pred letošnjim največjim izzivom pripravili obsežen program priprav, hokejisti so jih uradno začeli že prve dni aprila, in dodali še deset prijateljskih tekem.

Čimžar izenačil na 1:1
Risi so Slovenci prikazali borbeno predstavo, izkazal pa se je tudi vratar Luka Gračnar, ki je imel predvsem v prvi tretjini veliko dela, Francozi pa so ga premagali dvakrat. Napadalec Grenobla Dylan Fabre je bil natančen že v 4. minuti. A Slovenci so z zadetkom Tadeja Čimžarja, ki je plošček preusmeril v gol po strelu Žige Panceta, po četrt ure igre izenačili. Dve minuti pred koncem prve tretjine je branilec Züricha Enzo Guebey zadel za 2:1.

Stari znanec iz Tivolija zadel ob prednosti dveh igralcev več
Gostitelji so narekovali ritem tudi v drugi tretjini v trenutkih, ko so imeli na ledu kar dva igralca več. Sekundo pred koncem prve slovenske kazni so povišali vodstvo. Guillaume Leclerc, ki je lani blestel v dresu Olimpije v Ligi IceHL, je bil natančen v 27. minuti. Slovenci so se znova vrnili, za znižanje na 2:3 je zadel Miha Verlič v 39. minuti.

Urbas vlil upanje, a izenačenja ni bilo
Tudi v zadnji tretjini so bolje začeli domači in povedli s 4:2. Pierrick Dube je zatresel mrežo v 42. minuti. Jan Urbas je v 52. minuti znova znižal. V zadnji minuti so risi poskušali še brez vratarja, a je ostalo pri tesni francoski zmagi.

Kopitar: To je raven skupine A in ne smemo delati prekrškov
"To je bila zelo zahtevna tekma. Tekmec je bil agresiven. Začetek tekme ni bil dober, naredili smo preveč napak v obrambi. V drugi tretjini smo vzpostavili ravnotežje in bili na trenutke tudi boljši tekmec. Dosegli smo tri zadetke in lahko smo zadovoljni. Videli smo, da se bo treba še izboljšati. To je raven skupine A. Če narediš preveč prekrškov, boš težko zmagal. Francozi so imeli v drugi tretjini prednost petih proti trem in prejeli smo zadetek. Veliko stvari bo treba analizirati," je povedal selektor Matjaž Kopitar.

V soboto še en preizkus v Parizu
Sobotni drugi dvoboj s Francozi bo sedma tekma v pripravah, prihodnji teden sledita še dve v Budimpešti z Madžari, pred SP-jem pa bo zadnji test za izbrance Matjaža Kopitarja še Danska v Københavnu.


Pripravljalne tekme, Pariz:
FRANCIJA - SLOVENIJA
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Fabre 4., Guebey 18., Boudon 27., Dube 42.; Čimžar 14., Verlič 39., Urbas 52.

Sobota ob 16.30, Pariz:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Sreda, 3. maja, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Četrtek, 4. maja, Budimpešta:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

Ponedeljek, 9. maja, København:
DANSKA - SLOVENIJA