Alejandro Valverde je Tour končal že v prvi etapi. Foto: EPA
Alejandro Valverde je Tour končal že v prvi etapi. Foto: EPA
Hud padec Valverdeja na kronometru

Kolesar ekipe Movistar je padel na enem izmed ovinkov in ob tem treščil v zaščitno ogrado. Pregled v bolnišnici je pokazal, da ima Valverde zlom pogačice ter zlomljeno kost v levem gležnju, ob tem pa še globoko ureznino na golenici. Že v soboto so ga operirali. Za 37-letnika je sezone že konec.

"Operacija je dobro uspela. Hvala zdravniški ekipi," je Valverde zapisal na Twitterju. Letos prvi pomočnik Kolumbijca Naira Quintane, ki je bil na francoski pentlji že skupno tretji. Njegova poškodba je hud udarec za ekipo, saj je bil Valverde letos v odlični formi. Zmagal je na klasičnih dirkah Liege–Bastogne–Liege in Valonska puščica ter tudi na Dirki po Baskiji, Dirki po Kataloniji in Dirki po Murcii.

Poleg Valverdeja je bil prvi dan Toura usoden še za enega Španca. Ion Izagirre, kapetan ekipe Bahrain-Merida se je prav tako poškodoval in Dirko po Franciji predčasno končal.

Tudi letos smo na MMC-ju pripravili nagradno igro Navidezna dirka. Še vedno se lahko prijavite, letos prvič podeljujemo nagrade tudi za zmagovalce posameznih etap! V prvi etapi je največ točk zbral uporabnik Jovani (411 točk), ki bo za nagrado prejel knjigo Klub rumene majice - kako razmišljajo zmagovalci Dirke po Franciji avtorja Edwarda Pickeringa in bidon.

Enako nagrado bodo prejeli vsi dnevni zmagovalci gorskih etap in zadnjega kronometra, medtem ko bodo preostali dnevni zmagovalci prejeli knjigo Dirka po Italiji: zgodovina najznamenitejših Girov avtorja Brendana Gallagherja in bidon.


Upoštevane so spremembe, ki so opravljene do 11.00 za vsak dan. Podrobnejša navodila lahko preberete tukaj.

Skupni zmagovalec bo dobil 300 evrov vplačila v sklad ALTA GLOBAL, drugi 200 evrov in tretji 100 evrov vplačila v isti sklad. Prvih deset bo prejelo bidon.

Hud padec Valverdeja na kronometru