Foto: ASO/Aurelien Vialatte
Foto: ASO/Aurelien Vialatte

O novici se je govorilo že kar nekaj časa. Kot prvi je resnost te možnosti napovedal Martin Hvastija, ki je v našem podkastu SOS-odmev povedal, da se organizatorji Dirke po Sloveniji dogovarjajo z enim od dveh najboljših kolesarjev na svetu.

Sorodna novica Uradno nastopa Pogačarja Fink ni potrdil, zato pa prihod Lande

Možnosti sta bili le dve, a Primož Roglič je že veliko prej napovedal, da pred Tourom več ne namerava tekmovati, direktor dirke Bogdan Fink pa je potrdil, da se o morebitnem nastopu dogovarja s Tadejem Pogačarjem.

Slovenska pentlja se začenja 9. junija
Zmagovalec lanskega Toura je zdaj potrdil, da se bo udeležil dirke, ki se 9. junija začenja na Ptuju, konča pa štiri dni pozneje tradicionalno v Novem mestu.

"Živjo, vesel sem, da lahko predstavim svoj program naslednjih dirk. Zdaj se pripravljam v Sestrieru, kjer bom skoraj tri tedne. Nato me čaka dirka po Sloveniji, kjer bo gotovo zelo zabavno, to bo dobra priprava za Tour. Vmes me čaka še državno prvenstvo, po Touru pa še olimpijske igre v Tokiu," je Pogačar povedal v kratkem videu na Twitterju, ki ga je posnel kar na kolesu.

Za svojo spletno stran pa je nekaj več povedal o sami Dirki po Sloveniji: "Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive. Nazadnje, ko sem dirkal na Dirki po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da obranimo zmago. Z veseljem prihajam domov: to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal!"

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju!

Letošnjo Dirko po Sloveniji boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Vselej osvojil belo majico
Za Pogačarja bo to že četrti nastop na tej dirki, vedno se je odrezal zelo dobro. Leta 2017 je osvojil peto mesto (zmagal je Rafal Majka), v letih 2018 (Primož Roglič) in 2019 (Diego Ulissi) pa je bil četrti. Na vseh treh dirkah je Pogačar osvojil majico za najboljšega mladega kolesarja.

Dirka po Sloveniji, 2019
TekmovalecDržavaUvrstitev
Diego UlissiItalija1
Giovanni ViscontiItalija2
Aleksandr VlasovRusija3
Tadej PogačarSlovenija4