Gianni Infantino je bil že pred začetkom svetovnega prvenstva velik zagovornik organizatorjev v Katarju. Foto: EPA
Gianni Infantino je bil že pred začetkom svetovnega prvenstva velik zagovornik organizatorjev v Katarju. Foto: EPA

52-letni Švicar je od leta 2016 predsednik Mednarodne nogometne zveze. V Katarju so razdalje zelo majhne, zato je obiskal vse tekme. V 3. krogu skupinskega dela tekmovanja, ko sta dve tekmi potekali hkrati, je ob odmoru odšel na drugo tekmo.

"Ogledal sem si vse tekme tega prvenstva. To je bil najboljši skupinski del na svetovnih prvenstvih do zdaj. Lahko smo veliki optimisti za preostale tekme na tem SP-ju. Gledali smo odlične tekme na lepih stadionih," je ocenil diplomirani pravnik, ki govori kar sedem jezikov.

Zelo je ponosen na številne rekordne številke: "Tudi občinstvo na stadionih je bilo izjemno. V povprečju je bilo več kot 51.000 gledalcev. Rekordne številke na televiziji, bilo je že več kot dve milijardi gledalcev, kar je res neverjetno. Na ulicah Dohe se je zbralo že 2,5 milijona ljudi. Na stadionih je bilo vsak dan več kot 200.000 ljudi na vseh tekmah skupaj. Navijači so se družili, vzdušje je bilo sijajno."

Nogomet je res postal globalen šport
"Videli smo veliko fantastičnih golov. Ni manjkalo presenečenj. Večkrat se je zgodilo, da so ekipe iz manjših nogometnih držav premagovale velike favorite. Ni več velikih in majhnih ekip. Razlike so zelo majhne. Prvič v zgodovini so se v izločilne boje uvrstile reprezentance iz vseh celin. Nogomet je res postal globalen šport," je razmišljal Infantino.

"Prepričan sem, da se bo svetovno prvenstvo tako tudi nadaljevalo in končalo. Zelo verjetno bomo na koncu imeli pet milijard gledalcev prek televizijskih zaslonov. Vse tekme do konca SP-ja so razprodane. Videl sem veliko nasmejanih obrazov, ljudje se radi družijo. Srečal sem mehiške navijače, pa navijače ZDA, da ne omenjam zadovoljstva navijačev Savdske Arabije po zmagi nad Argentino. Zdaj smo prišli do odločilnih tekem, kjer blestijo veliki zvezdniki, ki naredijo tisto razliko na zelenici. Veselim se že zadnjih osmih tekem," je še dodal predsednik Fife.

Infantino: To je bil najboljši skupinski del na SP-jih do zdaj