Luis Suarez je z 68 goli najboljši strelec v zgodovini urugvajske reprezentance. Foto: Reuters
Luis Suarez je z 68 goli najboljši strelec v zgodovini urugvajske reprezentance. Foto: Reuters

Urugvaj, ki je leta 1930 postal prvi svetovni prvak, 20 let pozneje pa je ob svojem drugem nastopu na svetovnem prvenstvu ponovil uspeh, je pred štirimi leti izpadel v četrtfinalu, ko so bili boljši poznejši prvaki Francozi. Ob dveh naslovih je bil La Celeste še trikrat četrti.

Nazadnje mu je to uspelo leta 2010 v Južni Afriki, ko so igrali tudi najizkušenejši člani aktualne izbrane vrste. 35-letna napadalca Luis Suarez in Edinson Cavani bosta zaigrala na četrtem zaporednem svetovnem prvenstvu. Tu sta tudi izkušena branilca Martin Caceres, ki je njun vrstnik, in leto dni starejši Diego Godin. 36 let ima tudi vratar Fernando Muslera, ki se je za svetovno prvenstvo vrnil v reprezentanco.

Poleg jedra z ogromno izkušenj Urugvaj stavi tudi na mlade upe, na čelu z Liverpoolovim napadalcem Darwinom Nunezom, vezistom madridskega Reala Federicom Valverdejem in branilcem Barcelone Ronaldom Araujom, ki sicer po poškodbi še ni stoodstotno pripravljen.


Vratarji: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente);

Branilci: Ronald Araujo (Barcelona), Martin Caceres (LA Galaxy), Sebastian Coates (Sporting), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Mathias Olivera (Napoli), Jose Luis Rodriguez (Nacional), Guillermo Varela (Flamengo);

Vezisti: Matias Vina (Roma), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas De La Cruz (River Plate), Facundo Pellistri (Manchester United), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting), Federico Valverde (Real Madrid), Matias Vecino (Lazio);

Napadalci: Agustin Canobbio (Athletico Paranaense), Edinson Cavani (Valencia), Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), Maxi Gomez (Trabzonspor), Darwin Nunez (Liverpool), Luis Suarez (Nacional), Facundo Torres (Orlando City).