Ljubomir Vranješ je lahko zadovoljen z uspešnim začetkom prvenstva. Foto: EPA
Ljubomir Vranješ je lahko zadovoljen z uspešnim začetkom prvenstva. Foto: EPA

"Obramba in vratar sta dobro opravila svoje delo. Malo smo imeli težav po poškodbi Darka Cingesarja. V napadu pa smo napravili preveč tehničnih napak, bilo je preveč nervoze, prehitro smo streljali. Vedeli smo, da bo malo nervozno, a ne toliko. Čudil sem se napakam, ki jih igralci na treningu niso delali, a pritisk evropskega prvenstva očitno naredi svoje," je ocenil Vranješ in dodal: "Veselim se tekme proti Švedski. Morali bomo igrati precej bolje, da bi jo premagali."

Pogovor z Vranješem in Zarabcem po koncu tekme

Blaž Blagotinšek: "Prva tekma na prvenstvu je vedno težka in nekaj posebnega, nikoli ne veš, kaj se bo na njej zgodilo. Na tej tekmi smo igrali v krču, a najbolj pomembno je, da smo prebili led."

Jure Dolenec: "Dobili smo obe točki, a nismo prikazali posebej bleščeče predstave. Igra v obrambi je bila na zadovoljivi ravni, bilo je tudi nekaj manjših napak, kar pa je popolnoma razumljivo za prvo tekmo na tako pomembnem turnirju. V napadu nikakor nismo uspeli razviti igre, po domače povedano smo se kar precej mučili. Menim, da smo vse skupaj sposobni oddelati na veliko višji ravni."

Dean Bombač: "Nismo pričakovali takšne tekme in nismo igrali na pričakovani ravni. Igrali smo v krču. Igra v obrambi je bila super, v napadu pa smo naredili preveč tehničnih napak in izgubili preveč žog, kar se nam po navadi ne dogaja. Tega na nedeljski tekmi proti Švedom ne bomo smeli početi."

Ferlin s 13 obrambami spravljal Poljake v obup