Veliko bo odvisno od strelskega navdiha Ane Gros. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko bo odvisno od strelskega navdiha Ane Gros. Foto: www.alesfevzer.com

Pred prvenstvom vlada veliko optimizma. "Menim, da imamo močno reprezentanco, ki je dozorela in lahko doseže zgodovinski uspeh. Ekipa je zdrava in povezana, kar je izjemno pomembno, Dankam, Švedinjam in Srbkinjam v prvem delu tekmovanja ne bo lahko," je na novinarski konferenci v Rimskih Toplicah povedal predsednik Rokometne zveze Slovenije in častni predsednik organizacijskega odbora letošnjega evropskega prvenstva Franjo Bobinac, ki je prepričan, da bo tekmo slovenskih rokometašic spremljalo lepo število gledalcev in da se bo energija iz publike prenesla na igrišče. V dvorani Zlatorog bo jutri vsaj 3500 navijačev.

Za slovenske igralke je domači EP vrhunec kariere
Slovenke v nedeljo čaka obračun s Švedinjami, bržkone odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja pa bo v torek, ko se bodo pomerile s Srbkinjami, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Uroš Bregar. V glavni del tekmovanja se bodo prebile tri najboljše izbrane vrste iz skupine B, ki se bodo nato preselile v Stožice. Selektor Dragan Adžić se zaveda pomembnosti trenutka: "Za vse moje varovanke je nastop na domačem evropskem prvenstvu krona v njihovih karierah. Ponosen in presrečen sem, da sem del te zgodbe. Pripravljeni smo za velik izid, čeravno se vsi zavedamo, da je pred nami zelo čustveno in zahtevno tekmovanje. Na vseh tekmah pričakujem zelo motivirano Slovenijo, z velikim srcem in znanjem. Upam, da nas bo vse to odpeljalo v drugi del tekmovanja v Stožice."

Selektor Adžić verjame, da lahko Slovenke presenetijo Danke
Sorodna novica Naj se kolo sreče kot pred 18 leti obrne Sloveniji v prid

Na EP-ju 16 reprezentanc, Slovenke v skupini B
Ostrostrelka Ana Gros priznava, da se iz dneva v dan čuti večja nervoza, ampak v pozitivnem smislu: "Dolgo že čakamo to prvenstvo. To je posebna čast in privilegij. Gre za velik športni dogodek in vse igralke smo presrečne, da lahko zastopamo barve naše države pred domačimi gledalci. V imenu soigralk lahko obljubim naše maksimalne predstave na vseh tekmah." Na letošnjem zaključnem turnirju stare celine bo nastopilo 16 reprezentanc. Poleg slovenske skupine B v Celju se bodo v skupini A v Ljubljani pomerile Norveška, Madžarska, Hrvaška in Švica, v skupini C v Skopju Francija, Nizozemska, Severna Makedonija in Romunija, v skupini D v Podgorici pa Poljska, Črna gora, Nemčija in Španija.

Barbara Lazović: Proti Danski bo ključna čvrsta obramba