Uroš Zorman tokrat ni našel pravega recepta, kako se zoperstaviti tekmecu, je pa res, da je Francija veliko bolj kakovostna reprezentanca kot Poljska. Foto: EPA
Uroš Zorman tokrat ni našel pravega recepta, kako se zoperstaviti tekmecu, je pa res, da je Francija veliko bolj kakovostna reprezentanca kot Poljska. Foto: EPA
Sorodna novica Preveč napak, da bi presenetili olimpijske prvake

"Borili smo se, bili večino tekme enakovredni, tako da fantom ne morem ničesar očitati. Naredili smo malo preveč napak. Nismo izpolnili tistega, kar smo se dogovorili. Dejstvo je, da nismo bili pravi. Ni bilo prave energije in agresivnosti, predvsem v obrambi. Poznala se je odsotnost, ki je gospodar obrambe. Ampak vedeli smo, da ne bomo reševali prvenstva s tekmo proti Franciji, svojo priložnost bomo iskali na naslednjih treh tekmah," je za TV SLO povedal selektor Uroš Zorman.

Francija je tudi na zadnji tekmi predtekmovanja v Katovicah ostala nepremagana (35:31) in bo v drugi del SP-ja v Krakov odnesla štiri točke, Slovenija pa dve.

Zorman in Vlah po porazu s Francijo

Tudi Aleks Vlah, ki je bil najboljši slovenski strelec (devet golov), je poudaril, da se fantje niso držali dogovorov, omenil je tudi pomanjkanje prave energije: "Morda smo si po zmagi nad Poljsko naložili preveč pritiska. Nismo igrali sproščeno. Francija je takoj na začetku drugega polčasa naredila razliko in jo držala do konca. Proti takšni ekipi, kot je Francija, je to težko nadoknaditi. Pogrešali smo Mačkovška, poznala se je njegova odsotnost. Vedeli smo, da tudi če izgubimo, mora biti razlika čim manjša. S štirimi goli razlike smo lahko kar zadovoljni," je povedal debitant na velikih tekmovanjih, ki odlično izkorišča svoje minute.

Slovenci so ves čas zaostajali, največ za sedem golov. Foto: EPA
Slovenci so ves čas zaostajali, največ za sedem golov. Foto: EPA

Urban Lesjak je v prvem polčasu Slovence držal v igri. "Ne moremo mimo izjemne kakovosti Francije, a ne moremo tudi mimo tega, da smo šli v tekmo z mislijo, da lahko zmagamo. Bili smo samozavestni in to bomo potrebovali tudi v Krakovu. Igrali bomo proti premagljivim ekipam, če se stvari poklopijo, se lahko nadejamo česa velikega. A današnji poraz vendarle malce boli, saj nekaterih stvari nismo naredili optimalno."

Blaž Janc se je v izjavi za Val 202 obregnil ob 14 izgubljenih žog: "S toliko izgubljenimi žogami premagati olimpijske prvake je nemogoče. Borili smo se sicer do konca, imeli smo priložnosti, ko bi se lahko še bolj približali, a naredili preveč tehničnih napak."

Dean Bombač, ki mu je vratar Vincent Gerard na začetku drugega polčasa ubranil sedemmetrovko, je bil drugi najboljši strelec Slovenije s petimi zadetki. "Francozi so pokazali svojo kakovost. V obrambi jim nismo bili dorasli, poznala se je odsotnost Boruta Mačkovška. Prejeli smo kar 35 golov, veseli nas lahko le dejstvo, da smo dosegli 31 zadetkov na granitno obrambo tekmecev, od tega le enega ali dva iz nasprotnega napada. V Krakov gremo vse tri tekme 'na glavo', verjamem, da nam bo uspelo."

Francozi premočni za slovenske rokometaše