Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Zdravje Medicinske sestre iz bolnišnic "bežijo" tudi v domove za upokojence

21.02.2019

Stanje na področju zdravstvene in babiške nege je vse hujše, saj je pomanjkanje kadra iz leta v leto večje, medicinske sestre, zdravstveni tehniki in babice bežijo v tujino in zapuščajo poklic, so opozorili na omizju.

Gospodarstvo V slogi je moč: s skupinskim nakupom do nižje cene elektrike in plina

30.01.2019

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je zagnala že tretjo kampanjo Zamenjaj in prihrani, s katero potrošniki skupinsko zamenjajo dobavitelja električne energije in plina. V slogi je moč – prijave zbirajo do 3. aprila.

Slovenija Spremembe volilne zakonodaje: bo prednostni glas nadomestil volilne okraje?

30.01.2019

Edino vprašanje, ki se ob nujnih popravkih volilne zakonodaje zaradi ugotovljene neustavnosti postavlja, je, ali bodo poslanci dali volivcem večji vpliv pri izbiri, kdo jih bo zastopal v parlamentu, je za MMC pojasnil predsednik DVK-ja Dušan Vučko.

Kmetijstvo Kakšna bo prihodnost slovenskega kmetijstva?

14.01.2019

Kmetovalcem lansko leto vreme ni nagajalo, pridelek je bil dober, a žal odkupne cene nizke. Še največ sivih las jim je povzročala država s svojo birokracijo in neupravljanjem z zvermi. Zanimanje za kmetijski poklic še naprej upada, ugotavljajo.

Slovenija Zakaj je potreben odvzem 200 medvedov iz okolja? Takšen je letni prirastek.

08.01.2019

Če je bilo še ob osamosvojitvi Slovenije v državi okoli 350 medvedov, jih je danes že okoli 750, letni prirastek pa je 200 kosmatincev. Upravno sodišče je na pobudo okoljevarstvenikov zadržalo izvajanje odstrela, kmetovalci napovedujejo katastrofo.

Okolje Sive vrane: so bistroumne prebivalke mest popestritev ali nadloga?

31.12.2018

"Ne gre za ekološki ali pa biološki problem, pač pa za sociološki problem, ki nastaja med ljudmi, zaradi njihovega razmišljanja, sprejemanja oz. nesprejemanja sivih vran."

Slovenija 28 let od plebiscitarne odločitve za samostojno Slovenijo

26.12.2018

"Jugoslavije ni več. Gre za Slovenijo," je 23. decembra po 22. uri, ko je bilo preštetih že več kot 60 odstotkov glasov, v kamere dejal predsednik Demosa Jože Pučnik. Uradna razglasitev rezultatov plebiscita je sledila čez tri dni – 26. decembra.

Znanost in tehnologija Ženske v znanosti: "Računalništvo ni v nasprotju z žensko naravo"

14.12.2018

So ženske manj ambiciozne? Jih upočasni materinstvo? Jih ovirajo družbeno zasidrani stereotipi in spolne vloge? To so vprašanja, ki si jih je zastavljalo omizje, posvečeno težavam žensk v znanosti.

Gospodarstvo So kohezijska sredstva uspešna pri odpravljanju zaostanka manj razvitih regij?

07.12.2018

"R azlike z zahodno regijo so velike in se povečujejo, tudi znotraj vzhodne kohezijske razlike med regijami rastejo, nekaj očitno ne deluje," je dejal direktor zasavske razvojne agencije Tadej ...

Grem volit lokalne Iz mariborskih volilnih štabov: pri Arsenoviču odpiranje šampanjcev, Kanglerju vrnitev ni uspela

02.12.2018

V Mariboru sta se v drugem krogu lokalnih volitev za županski stolček spopadla Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler, ki mu velika vrnitev ni uspela.

Zdravje "Gonilna sila okužb z virusom HIV so osebe, ki ne vedo, da so okužene." Poznaš svoj status?

01.12.2018

Okužba z virusom HIV je še vedno neozdravljiva, a sodobna zdravila ljudem omogočajo normalno življenje, brez strahu, da bi okužili ljudi okoli sebe, celo otroke, ki jih zaplodijo, saj je virus v ...

Grem volit lokalne Zorko za MMC: Za Arsenoviča zmaga, za Popoviča poraz in Logar kot pomoč Jankoviću

19.11.2018

V Mariboru v drugem krogu kaže na gladko zmago Arsenoviča, Popovič v Kopru in Čas v Slovenj Gradcu bosta verjetno "padla", odprto pa je v Kranju, Novi Gorici in na Ptuju, je napovedal analitik ...

Stran 11 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov