Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Zdravje Keber: Kot pred 15 leti so zmagali pritiski zavarovalnic in pogledi bogatih

30.01.2020

Razlogi, zakaj znova ni uspela ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, so enaki kot pred 15 leti, je za MMC dejal nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, ki je to poskusil izvesti prvi. "Imamo 50 milijonov razlogov," je dodal Jože P. Damijan.

1920 "V ZDA ne pijejo, ni kot pri nas, kjer same pijane zverine hodijo okoli"

26.01.2020

Ameriško prohibicijo, od začetka katere mineva okroglih 100 let, so v naših krajih protialkoholni borci z obema rokama pograbili za vzor in idealizirali "Indijo Koromandijo" čez lužo. A vsa propaganda in trezne veselice so bile zaman. Nič ni pomagalo.

Slovenija Rizman: Evropa se ne more otresti podrejenosti ZDA, prikimava ali pa je tiho

13.01.2020

Ali opcija nevtralnosti, ki so jo izbrale nekatere evropske države, res ni primerna za našo državo? Smo s članstvom v NATU bolj varni ali ogroženi, se je v MMC-jevem intervjuju vprašal politolog in sociolog Rudi Rizman.

Gospodarstvo Se delodajalci zavedajo, da "je delavec največje bogastvo"?

09.12.2019

Od januarja 2020 bodo podjetja oz. gospodarske in tudi negospodarske organizacije lahko pridobile certifikat družbeno odgovornega delodajalca. Cilj projekta je, da bi delodajalci izboljšali delovne pogoje zaposlenim na več področjih.

Izza katedre "Habsburška monarhija je bila inkubator, ne pa ječa narodov"

03.12.2019

Na območju današnje Slovenije so bili v času habsburške monarhije sprva v uporabi trije različni jezikovni standardi. Prekmurski v ogrski polovici, vzhodnoštajerskega pa so kmalu racionalno poenotili v skupnega novoslovenskega, ker "ni imel smisla".

Gospodarstvo Alen Šćuric: Slovenski letalski fiasko je šola za celo Evropo

30.11.2019

Najbolj idealen čas za ustanovitev Adrie 2 je bil takoj ob bankrotu in zakaj Slovenija ni imela pripravljenega "bojnega načrta", se, medtem ko slovenska vlada tuhta, ali novo Adrio sploh potrebujemo, sprašuje strokovnjak za civilno letalstvo Alen Šćuric.

Novice Je doktorat znanosti še oster instrument družbe ali je razvodenel?

16.11.2019

V avli Filozofske fakultete v Ljubljani so ob prihajajoči 100. obletnici prvega doktorata iz kemije Anke Mayer na ogled postavili dediščino 14 velikih doktorjev znanosti, ki so bili in so še ambasadorji "majhne fakultete na relativno majhni univerzi".

Pričevanja 2. del: Kako je Marijan Miklavič pobegnil iz Jugoslavije in postal Mario Mikland?

17.11.2019

Marijan se je urno splazil do krav, ki so spale na travniku, in se ulegel mednje. Na prsih je prekrižal roke in se potuhnil, medtem ko so se, pomešani s šumom dežja, približevali glasni koraki vojaških čevljev ...

Slovenija Leon Novak: Trubar nam je dal narodno identiteto in končal kot begunec v Nemčiji

31.10.2019

"Trubar nam je dal narodno identiteto, zato nas z 'moji lubi Slovenci' tudi nagovarja. Ustvaril je temelje knjižnega jezika, kar je bil prvi pogoj, da smo v slovenščini začeli ustvarjati," je ob dnevu reformacije spomnil novoizvoljeni škof Leon Novak.

Razstava "V Jugoslaviji smo krompir posadili, v Nemčiji okopavali, v Italiji pa izkopali"

29.10.2019

Že nekaj dni po napadu na Jugoslavijo 6. aprila 1941 je nacistični vodja velike Nemčije Adolf Hitler določil, kako bodo razdeljena nova ozemlja. Najzanimivejša po svojem poteku je bila meja, ki je južno od Save delila Dolenjsko med Nemčijo in Italijo.

Pričevanja 1. del: Kako je Marijan Miklavič pobegnil iz Jugoslavije in postal Mario Mikland?

27.10.2019

"Ljudje so rajali, zajelo nas je nepopisno veselje, da je vojne vendarle konec, pod ameriško vojaško upravo je bilo res zelo dobro." A življenja v ameriških dobrin polni coni A je bilo leta 1947 konec in na meji z Italijo je zrasla "železna zavesa".

Gospodarstvo Odhod uprave Petrola: "Če vlada ne ve ničesar, se moramo vprašati, kdo upravlja državo"

25.10.2019

Zakaj je nadzorni svet Petrola razrešil upravo, ki je odlično delala? Koliko milijonov evrov v odpravninah bodo plačali za njen molk? Zakaj, čeprav gre za družbo v pretežni državni lasti, tega verjetno nikoli ne bomo izvedeli?

Stran 8 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov