Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Novi koronavirus Plačljiv PCR-test še na voljo, a na rezultate se čaka precej dlje

20.01.2022

Močno zaostren protokol testiranja je v javnosti povzročil dvome, ali bo samoplačniško PCR-testiranje še na voljo. Bojazen za tiste, ki ga potrebujejo na primer za pot v tujino, je odveč, saj so še vedno na voljo, je pa trenutno treba čakati precej dlje.

Svetovni dan človekovih pravic Dragoš: Človekove pravice so za vse ljudi, tudi begunce in Rome

10.12.2021

Številni se še vedno ne zavedajo, da so človekove pravice za vse ljudi, ne pa zgolj 'naše', je ob dnevu človekovih pravic dejal sociolog Srečo Dragoš. Ekonomski vidik je ključni temelj, na katerem lahko šele zraste vse drugo, je izpostavil.

Ljubljana Se Šiška spreminja v "betonsko džunglo"? Stanovalci napovedujejo obrambo zelenic.

07.12.2021

V ljubljanski Šiški rastejo stolpnice kot gobe po dežju. Zrasli so Celovški dvori, zraven bosta zrasli še najvišji stanovanjski stolpnici v Sloveniji Izeta Rastoderja, na občini pa bi zdaj dovolili še pozidavo zelenic med bloki Šišenske soseske 6.

Vse najboljše! Na 200. rojstni dan lahko v "muzejskem zaodrju" pobrskate po Dalmatinovi Bibliji

15.10.2021

Narodni in Prirodoslovni muzej Slovenije bosta upihnila 200. svečko na torti, zato k praznovanju z dnevom odprtih vrat vabita v "muzejsko zaodrje". Prelistati bo mogoče Dalmatinovo Biblijo, potežkati mamutov zob in še marsikaj.

72. petkov protest Erik Valenčič: Povezava med SDS-om in neonacisti je Žan Mahnič

03.09.2021

Ob 19. uri so se na Trg republike znova pripeljali petkovi protivladni kolesarji, ki so 72. protivladni protest poimenovali Vseslovenski protifašistični shod. Pravna mreža s prijavo zahteva prepoved Društva za promocijo tradicionalnih vrednot.

Prvi šolski dan Ravnatelj Vogrinc o ukrepih: "Vrveža ni, šola je, kot bi izumrla, pa je polna"

01.09.2021

Šola na daljavo da ali ne? "Iskreno bi rekla, da ne, ker ni družbe in druženja, mislim, samo enkrat smo v gimnaziji, tako da je škoda, če zamudiš te trenutke," je dejala dijakinja 4. c gimnazije Ledina Maruša. Tina pa je opozorila na "izgube v znanju".

71. protivladni protest Jenull: Je sprejemljivo, da imajo v Sloveniji neonacisti društvo v javnem interesu?

27.08.2021

Petkovi kolesarji in kolesarke so se ob 19. uri ponovno pripeljali na Trg republike pred parlament v Ljubljani, s čimer so že 71. petek zapored "izrazili jasen protest proti vladi in katastrofalnemu političnemu položaju v Sloveniji".

Protest Na Prešernov trg priplula protestniška flota: "Na vodi za vodo in svobodo!"

09.07.2021

Protivladni protestniki, t. i. petkovi kolesarji, so spet napolnili Prešernov trg, tokratni protest pa so poimenovali Vseslovenski shod proti privatizaciji vode. Trg so preplavili transparenti, ki so pozivali h glasu "proti" na nedeljskem referendumu.

30 let Slovenije "Tistega pozitivnega vzdušja nam danes primanjkuje, to moramo popraviti"

30.06.2021

"Takrat se mi je zdelo, da je čisto vse mogoče. Pozitivno vzdušje in mišljenje, pozitiven odnos do prihodnosti je bil povsod. Dobro je, da si bil takrat zraven. Prišel je pravi trenutek," meni fotoreporter Srdjan Živulović o času osamosvajanja Slovenije.

Shod na Prešernovem trgu Alternativna proslava: "Dobrodošli vsi na praznik ljudstva, na praznik upora!"

25.06.2021

Na polnem Prešernovem trgu je potekala alternativna proslava ob dnevu državnosti, ki so jo protivladni protestniki poimenovali Upor – praznik ljudstva! Odprta je bila za vse. Pridružili so se tudi sindikalisti in številni predstavniki civilne družbe.

Okrogla miza Karantanski panter? ”Ljudje raje sledijo teorijam zarote kot stroki.”

20.05.2021

"Mislim, da se na tem mestu ponovno odpirajo vzporednice z epidemijo, ljudje raje sledijo teorijam zarote kot pa stroki, pa naj bo to medicinska ali zgodovinska," je o karantanskem panterju kot teoriji zarote dejala zgodovinarka Ana Cergol Paradiž.

200 let "Kakor koli tiranski se vam zdim, nisem Ludvik XVIII., zagotavljam enakost"

05.05.2021

Mineva natanko 200 let od smrti francoskega cesarja Napoleona v izgnanstvu na otoku Svete Helene. Njegova največja zapuščina je gotovo napoleonski civilni zakonik, ki se je uveljavil po celotni celinski Evropi, je dejal profesor Michael Broers.

Stran 4 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov