Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gorazd Kosmač

Protest Petkovi kolesarji zakurili protestniški kres iz "poslanskih stolčkov"

30.04.2021

Protivladni protestniki, t. i. petkovi kolesarji, tudi ta petek niso izostali, saj so na Trgu republike v Ljubljani in po drugih slovenskih mestih znova pritiskali pedale pod geslom: "Za 1. maj podkurimo janšizmu!" Zagoreli so "poslanski stolčki".

Protest "Strahovlada nam spodkopava temelje svobode in demokracije. Borili se bomo."

27.04.2021

V središču Ljubljane se je na protivladnih protestih zbralo 10.000 tisoč ljudi. "Leta 41 so točno vedeli, da se je treba odločiti za fašizem ali pa proti fašizmu. Zlo je spet začelo zmagovati," je v nagovoru dejala hčerka Josipa Vidmarja Živa Vidmar.

Ljubljanski potres Cesar na popotresnem ogledu kranjskega muzeja: Saprabolt, slabo izgleda!

14.04.2021

V katastrofalnem potresu, ki je Ljubljano stresel na velikonočno nedeljo, 14. aprila 1895, torej pred natanko 126 leti, je bil močno poškodovan tudi Deželni muzej za Kranjsko, predhodnik Narodnega muzeja Slovenije, ki letos praznuje 200 let.

Gospodarstvo po epidemiji "Slovenija ima priložnost za preboj med najuspešnejše, to ni več zgolj želja"

17.03.2021

Koronakriza je ohromila gospodarstvo, države pahnila v zadolževanje in velike primanjkljaje v državnih malhah. A vsaka kriza je lahko tudi priložnost in izkoristiti bi jo morali za transformacijo v razvito digitalno družbo 21. stoletja.

Zgodovina 95 let Ignacija Vojeta: "Potrebna je ljubezen do problema, ki ga raziskuješ."

28.02.2021

95 let je dopolnil zaslužni profesor in Zoisov nagrajenec Ignacij Voje. Starosta med slovenskimi zgodovinarji je še vedno aktiven, saj je zadnjo knjigo Vodnik po starodavnem Dubrovniku izdal lani, leta 2016 pa Pisma Gregorja Čremošnika.

Protest v podporo Rogu "MOL, stran od Avtonomne Tovarne Rog!" Policisti uporabili solzivec.

22.01.2021

Na Prešernovem trgu v Ljubljani se je okoli 18. ure zbralo nekaj sto protestnikov za solidarnost z Rogom in "proti socialnemu čiščenju mesta". Protest so napovedali v AKC-ju Metelkova mesto, solidarnost z Rogom pa so izrazili tudi petkovi kolesarji.

Knjige Ponatis študije o ljubljanskem kongresu, ko so mesto obiskale "kronane glave"

12.01.2021

"Na včerajšnji dan pred 200 leti je začel zasedati kongres Svete alianse v Ljubljani in njemu je v burnem vojnem letu 1944 Vladimir Baltazar Šenk posvetil doktorsko disertacijo," je dejala zgodovinarka dr. Petra Svoljšak.

200 let Narodnega muzeja "Shrani naj vse spomine na usodo dežele in na zasluge njenih prebivalcev"

12.01.2021

"Ob patriotizmu prebivalcev Kranjske, ki so ga pogosto izkazovali v mirnih dneh, pa tudi v dneh nevarnosti in nuj, lahko ob aktivnem sodelovanju z zaupanjem pričakujemo razcvet ustanove, katere cilj je razširiti znanje," je pozval kranjski deželni glavar.

20 v 2020 Politika: Od Šarčevega odstopa do Janševe vlade in iskanja "novega Drnovška"

13.12.2020

Eden prvih odmevnih dogodkov zaradi epidemije nesrečnega leta 2020 je bil nepričakovan odstop premierja Marjana Šarca, ki se o tem ni posvetoval s koalicijskimi partnerji. Pričakoval je predčasne volitve, prišla pa je vlada Janeza Janše.

1920 100 let krvave nedelje: Britanci na atentate Ire odgovorijo s pokolom navijačev

21.11.2020

Pred natanko 100 leti so britanske oborožene sile planile na stadion gelskega nogometa v Dublinu in začele streljati tako na igralce kot navijače. Umrlo je 14 ljudi, ranjenih je bilo 80. Napad je bil odgovor na atentate Ire na britanske agente.

Medicinske sestre Pomanjkanje kadrov: "Kdo bo skrbel za bolnike, če vsi zbolimo?"

02.11.2020

Poklic medicinske sestre je pri nas še vedno zelo cenjen, na lestvici zaupanja takoj za gasilci, je pa definitivno podplačan, je opozorila predsednica zbornice zdravstvene nege Monika Ažman in dodala, da je največji problem kadrovska podhranjenost.

Zdravje Je prepoved vrtca za necepljene otroke prava pot za večjo precepljenost?

01.10.2020

Zadnja leta je precepljenost predšolskih otrok zaradi proticepilskega razpoloženja v Sloveniji padla na 93 odstotkov. Poslanci so, da bi obrnili številke, v sprejetih popravkih zakona med drugim za necepljene otroke prepovedali obisk javnih vrtcev.

Stran 5 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov