Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Kaja Sajovic

ZDA Odzivi na intervju Tuckerja Carlsona s Putinom: Pravo novinarstvo ali propagandist Kremlja?

10.02.2024

“Intervju Tuckerja Carlsona s Putinom bo postavil na preizkušnjo EU-zakonodajo, ki regulira tehnološka podjetja,” se je bral naslov v Guardianu na predvečer prvega intervjuja kakega zahodnega novinarja z ruskim predsednikom po začetku vojne v Ukrajini.

Ture avanture Sredi zimskega Ontaria: Slovenske kmetije, ranči na opustelih plantažah tobaka in speče trte

02.02.2024

Jordan, mali zaselek uro vožnje od Toronta in pol ure do Niagarskih slapov, a se v tistih sivih prvih januarskih dneh zdi kot najbolj odročni in osamljeni kraj na svetu.

ZDA Iniciacije, alkohol, spolni napadi in kultura nekaznovanosti – temna plat študentskih bratovščin

27.01.2024

V ZDA se pripravljajo na "sodni proces leta" v t. i. primeru "četverice iz Idaha". Na zatožno klop bo sedel Brian Kohberger, obtožen, da je novembra 2022 do smrti zabodel štiri študente.

Bližnji vzhod "V sekundi, ko se vojna konča, se konča tudi Netanjahujeva politična kariera"

21.01.2024

"Administracija Joeja Bidna bi lahko ustavila napade hutijevcev na ladje v Rdečem morju in umirila razmere na Bližnjem vzhodu, če bi pozvala k premirju v Gazi, pa si za to ne prizadeva," pravi analitik za Bližnji vzhod Trita Parsi.

Južna Amerika Ekvador novo žarišče vojne proti mamilom: "Smo v primežu narkoterorizma. Nemogoče je živeti tako."

20.01.2024

Kaj se je zgodilo, da se je relativno mirna in varna turistična destinacija sprevrgla v eno najnasilnejših držav v Južni Ameriki? Tako se berejo naslovi o Ekvadorju v zadnjih dneh.

ZDA AIPAC – izraelski lobi, ki ima velik vpliv tako na republikance kot na demokrate

14.01.2024

"Izrael v vojni. Amerika mora stati ob strani svoji zaveznici, ki skuša obvarovati svoje državljane," se bere zapis na vhodni strani Ameriško-izraelskega odbora za politično akcijo (AIPAC), najmočnejšega proizraelskega lobija v ZDA.

Bait Maryam Iskanje palestinske kulture in duha sredi blišča Dubaja

06.01.2024

Salam Dakkak ni tu, da bi govorila o politiki, ni ji treba. Na svoji črni kuharski jakni ima našito palestinsko zastavo, lase pokrite z ruto.

Ture avanture Turizem v letu 2023 – rekord turistov, boj za ležalnike in zvezdice za Slovenijo

01.01.2024

Nekaj je gotovo – turizem je vsekakor popolnoma okreval po mrtvilu pandemije covida. Čeprav so se nekatere države odpirale počasneje od drugih, so se v letu 2023 turistične dejavnosti vrnile v predpandemične čase – in jih ponekod tudi presegle.

Svet Svet v letu 2023 v znamenju vojn, naravnih katastrof in političnih dram

26.12.2023

Prav tako, kot je lani pandemijo covida-19 z naslovnic izbrisala ruska invazija v Ukrajini, je to oktobra letos zamenjala vojna v Gazi.

Kulinarika Najbolj dih jemajoče restavracije sveta: v morju in v oblakih

09.12.2023

Kar nekaj restavracij je po svetu, ki imajo dih jemajočo umestitev ali pa so arhitekturno impresivne, niso pa vse vredne obiska tudi zaradi gastronomske ponudbe. Na seznamih najboljših pa je tudi kar nekaj takih, ki se ponašajo z obojim.

Bližnji vzhod Španija, ena redkih jasnih podpornic Palestine, pozvala k rešitvi dveh držav

23.11.2023

Španski premier Pedro Sanchez je na obisku v Tel Avivu izraelskemu kolegu Benjaminu Netanjahuju dejal, da je “število palestinskih smrti nesprejemljivo", in ponovno pozval k rešitvi dveh držav, ki da je edina pot do miru in varnosti na območju.

60. obletnica atentata Teorije zarot o atentatu na JFK-ja: "Ljudje niso pripravljeni kupiti poceni smrti velikih življenj"

22.11.2023

"Samo idiot kupi zgodbo, da je Lee Harvey Oswald, totalni luzer, ki mu v življenju absolutno nič ni uspelo, ne prebeg v Rusijo ne samomor, ubil JFK-ja. Ali pač?" Atentat na Kennedyja je rodil 2000 teorij zarote, ki burijo domišljijo še 60 let pozneje.

Stran 2 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov