Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

St. John Najvplivnejša britanska restavracija, ki je iz drobovine naredila kraljevsko pojedino

03.08.2022

"Fergus Henderson. Najvplivnejši kuharski mojster zadnjih 20 let – čeprav verjetno še nikdar niste slišali zanj. Spremenil je vse," je dejal o Hendersonu pokojni Anthony Bourdain, za katerega je bil St. John tudi najljubša restavracija.

Popkultura The Bear: kri, pot in solze – kuharski svet še nikdar predstavljen tako realistično

01.08.2022

Če ste si ob spremljanju Chef's Table, romantiziranega pogleda na restavracijski svet, zaželeli postati kuharski mojster ter krasiti krožnike s cvetličnimi listi in mikrozelmi, vas bo ob The Bearu prijelo, da vsakršno tako zamisel nemudoma opustite.

Reportaža Na koncertu Johnnyja Deppa: Razočaran nad človeštvom našel uteho v kitari

23.07.2022

Revija Rolling Stone je Jeffa Becka uvrstila med pet najboljših kitaristov vseh časov, tako da bi moralo biti v resnici ime veteranskega britanskega rockerja dovolj za razprodan koncert. A ko greš na turnejo z Johnnyjem Deppom, pač igraš drugo violino.

Kulinarika Na razglasitvi najboljših restavracij sveta – veliko pompa, a malo vznemirjenja

21.07.2022

Avditorij Old Billingsgatea, nekdanje ribje tržnice, je pokal po šivih. Zdelo se je skoraj, da so organizatorji, podobno kot letalske družbe te dni, podcenili zanimanje za podelitev nagrad najboljšim restavracijam sveta.

Prepoved splava v ZDA "Najprej hočeš zbežati iz take države. A del tebe hoče ostati in se boriti."

28.06.2022

AnneMarie Brown Lorenz ne skriva jeze in obupa, ko komentira odločitev vrhovnega sodišča ZDA, da razveljavi pravico do splava. Nemoč. Frustracije. Globoko razočaranje nad lastno državo.

Kulinarika Med racami in gozdovi: Grič – prihodnost in sedanjost slovenske kulinarike

26.06.2022

Novinarji imamo radi zgodbe. In kuharski mojstri radi vpenjajo svojo kuharsko filozofijo v zgodbe. Te je precej lažje podati, ko ustvarjaš sredi narave, včasih sredi ničesar, kot pa, ko skušaš aksiome trajnosti in ekologije prodati v urbanem okolju.

LawTube Kako je Deppovo sojenje pravo sprevrglo v zabavo za množice, pravnike pa v zvezde

27.06.2022

Legal Bites, Law & Lumber, Good Lawgic, Rekieta Law, The Lawyer You Know, Nate The Lawyer, Potentially Criminal … Sodni proces Johnnyja Deppa proti Amber Heard je širši javnosti razkril tudi t. i. LawTube, fascinantni svet Youtube pravnikov.

Razprava o splavu Nazaj v 50. leta? Reproduktivne pravice žensk vse bolj na tnalu.

09.06.2022

49 let po prelomni odločitvi ameriškega vrhovnega sodišča v primeru Roe proti Wade in 70 let po legalizaciji splava v takratni Jugoslaviji je umetna prekinitev nosečnosti leta 2022 ponovno postala vroča tema.

Kolumne Depp proti Heard: Verjeti vsem ženskam ali verjeti dokazom?

06.06.2022

Bili smo nekje v 20. dnevu sojenja in Amber Heard je izgubljala – tako pravne argumente, še bolj pa na sodišču javnega mnenja. A tega ne bi izvedeli ob spremljanju t. i. mainstreamovskih medijev.

ZDA NED: ameriški vzvod za promocijo demokracije (in spodkopavanje režimov)

25.05.2022

Ta mesec se je vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak srečal z Damonom Wilsonom, ameriškim strokovnjakom za zunanjo politiko in predsednikom Nacionalne podpore za demokracijo (NED).

Lepota bivanja Bogovi Sredozemlja: Slovenka, ki je ponesla kamen z Jadrana v svet

30.05.2022

Covidno obdobje je rodilo tudi nekatere nepričakovane zgodbe o uspehu. Eno takih je spisala Slovenka Nina Pejič, ki se je v pandemičnem času preselila na otok Brač, kjer se je zaljubila v tamkajšnjo zgodbo o kamnu.

Kulinarika Slovenka na vrhu italijanske gastronomije – Hiša Franko med 18 najboljših restavracij Italije

10.05.2022

Nov velik dosežek Hiše Franko – restavracija v Kobaridu pod taktirko Ane Roš je na današnji razglasitvi vplivnega italijanskega vodnika Le Guide dell' Espresso dobila pet kap, kar je čast, ki doleti le redke. V Italiji je takih restavracij 17.

Stran 9 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov