Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Kaja Sajovic

Kulinarika Horcher - temna preteklost ekskluzivne restavracije

19.10.2022

Restavracija Horcher v Madridu je institucija. Ena takih restavracij, ki jih ne delajo več - z natakarji v belih rokavicah, srebrno stiskalnico za race, flambiranimi palačinkami in poškrobljenimi prti. Ima pa tudi temačno zgodovino, o kateri ne govorijo.

Kulinarika Ana Roš z odprtjem pekarne začenja novo poglavje v Ljubljani

07.10.2022

Ana Roš je z odprtjem Pekarne Ana začela pisati svojo ljubljansko zgodbo. Sodeč po odzivu ne bi smela težav pritegniti strank – še pred 8. uro so se namreč pred pekarnico že vile dolge vrste, zaloge pa so pošle zgolj v nekaj urah.

Kanadski staroselci Kako so kanadske prerije zaznamovale srhljive "ture zvezdnega sija"

12.10.2022

"Ogledal sem si neskončno zvezdnato nebo/Odpelji med domov/Strl sem se pod polnočjo/Odpelji me domov/Ni mrhovinarjev na tej jasi/Razen tistih, ki so me pripeljali sem/In ne bom jih več hranil/Odpelji me domov."

Kulinarika La Venencia – najbolj edinstveni bar Španije. Strežejo samo šerije, fotografiranje prepovedano.

01.10.2022

Pozabite na bare s koktajli z liste 50 Best, pozabite na vseprisotne vinske bare, pozabite celo na res krasne bare s tapasi in kozarčki vermuta za 3 evre. Najbolj fascinanten lokal v Madridu, če ne celo v Španiji, je La Venencia.

Kulinarika Zakulisje nagrad najboljšim kuharjem: Podelitev zaznamovala politika

24.09.2022

Rdeča preproga, šampanjec kot uradni pokrovitelj, veličastno prizorišče palače Cibeles, gala oprave, brez mask. Skoraj se je zdelo, da se je kulinarični svet s podelitvijo najboljšim chefom vrnil v utečene tirnice, razkošnejše kot prej. Skoraj v normalo.

Švedski obrat Kako je nekdanje neonacistično gibanje postalo ključni igralec na Švedskem

22.09.2022

Na Švedskem so tisti iz liberalnejših krogov še kar v stanju šoka in nejevere po nedeljskih volitvah, na katerih je zmagal desni blok, druga najmočnejša stranka pa so postali skrajno desni Švedski demokrati (SD).

Kanada Ruralna medicina v kanadski divjini – oskrba od zibke do groba, dežurstva 24 ur dnevno

16.09.2022

Poznamo jih iz ameriških serij, kjer je njihov poklic predstavljen tako zelo idilično – podeželski zdravniki v divjini Severne Amerike. Od Severnih obzorij do Virgin River, od Men in Trees do Hart of Dixie.

Recenzija Naslednjih 365 dni: Erotična uspešnica, ki kar nima konca

28.08.2022

"Prosim, naj jih nekdo že ustavi," se bere naslov ene od recenzij zadnjega, tretjega poglavja neslutene poljske uspešnice, mehkega porniča 365 dni, ki tokrat nosi še en izvirni naslov, "Naslednjih 365 dni".

Kulinarika Kako je videti kitajska restavracija z Michelinovo zvezdico?

27.08.2022

Kitajski zid, Beli labod, Cesarsko mesto, Kitajski vrt … Čeprav so kitajske restavracije verjetno ene najbolj široko razmahnjenih, vseprisotnih restavracij po vsem svetu, je večini kitajska kuhinja še vedno popolna uganka.

Kulinarika Koromačevo vino, pesin steak, tartar kumare – je nastopilo obdobje vegetarijanske visoke kulinarike?

25.08.2022

Novembra lani, še v primežu pandemičnih ukrepov, je Geranium, danes najboljša restavracija na svetu po izboru 50 Best, lani pa še drugouvrščena, pompozno napovedala novo poglavje te danske nosilke treh Michelinovih zvezdic – z menija povsem izpušča meso.

Turizem Potovati na Japonsko misija (skoraj) nemogoče: s karanteno, le v aranžmaju in z gardedamo

21.08.2022

Številni ljubitelji Japonske so maja z navdušenjem pozdravili napoved, da Japonska z 10. junijem po dveh letih končno odpira meje za turiste. A nikar se prehitro ne navdušite.

Ture avanture Syros – v osrčju Kikladov, na grškem otoku italijanskega duha

22.08.2022

"Kava? Ne, oprostite, pred 8.30 bo težko," vije roke temnolasi zagoreli mladenič, ko malce nerodno pripravlja jedilnico hotela Di Mar za zajtrk.

Stran 8 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov