Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

ZDA Otroci ostajajo v "kletkah" tudi pod Bidnom - samo politična tema niso več

24.03.2021

Se je z Bidnom spremenila samo forma, vsebina pa ostaja enaka? Tako se sprašujejo nekateri ob pogledu na centre za pridržanje otroških prebežnikov na mehiški meji. "Otroci v kletkah", ki so jih demokrati očitali Trumpu, tudi pod Bidnom ostajajo za zapahi.

Danski načrt odpiranja Za obisk restavracij bo potreben negativni test na covid

23.03.2021

Danska je razkrila dolgoročni načrt odpravljanja ukrepov za zajezitev koronavirusa. Čeprav je gastronomija gonilna sila tamkajšnjega turizma, so gostinci potegnili kratko. Restavracije se odpirajo 6. maja, gostje pa bodo morali predložiti negativni test.

ZDA Kdo so Ponosni fantje, neofašistična skupina, ki stoji za napadom na kongres

21.03.2021

Ameriška zvezna porota je vodilne člane Ponosnih fantov obtožila zarote za januarski napad na kongres. Februarja je Kanada to skrajno desno skupino uvrstila na seznam terorističnih skupin, v družbi takih organizacij, kot sta Al Kaida in Islamska država.

Lov v Afriki 1200 dolarjev za zebro, 35.000 za leva – kontroverzni lovski turizem v Afriki

13.03.2021

600 dolarjev za impalo ali noja, 1200 za zebro, 1800 za žirafo, 2500 za hijeno, 5000 za leoparda – ptice so vključene v ceno, lev – cena po poizvedbi. Tako se bere cenik trofej na lovu v Namibiji.

Retro Al Bano in Romina Power – sanjski par, zaznamovan s tragedijo

05.03.2021

Al Bano in Romina Power sta več kot 20 let veljala za sanjski par Italije. Njune uspešnice, kot so Felicita, Ci sara in Sempre Sempre so postale tako rekoč ponarodele.

Kim in Mickey Devet tednov in pol – kompleksno ozadje kultnega erotičnega filma

25.02.2021

"Te to straši?" "Da." "Te to vzburja?" "Da." Ta dialog med Johnom (Mickey Rourke) in Elizabeth (Kim Basinger) povzame celotno poanto Devetih tednov in pol, filma, ki je rušil tabuje filmske erotike in bil tako sporen, kot je bil revolucionaren.

Afrika Kako je Zanzibar z "nič primeri" (in nič testiranji) postal turistična meka

20.02.2021

"Oh, ne, ne, tu ni korone. Uporabljamo naravna zdravila, ingver, limono, hakuna matata. No problem, no corona," se popolnoma suvereno zareži voznik taksija, ki me vozi z zanzibarskega letališča na sever otoka.

Okolje Bo odkritje morskega žita, novega superživila, spremenilo svet?

21.02.2021

Retorično vprašanje v naslovu je malce prevelikopotezno, a tak je Angel Leon, ribič, kuharski mojster, raziskovalec morskih globin, inovator z juga Španije. Zdaj je njegovi ekipi uspelo kot prvi na svetu vzgojiti morsko žito, novo superživilo.

Ob slovesu Ligetyja Ameriški duh z umom inženirja in srcem moštvenega igralca

15.02.2021

Zabavati se. Predvsem in najprej – zabavati se. To je bila edina smučarska mantra Teda Ligetyja – v resnici mantra celotne ameriške smučarske reprezentance.

Vroča destinacija Kako odprti Dubaj v pandemiji stavi na vplivneže, turizem in precepljenost

12.02.2021

V Dubaj ljudje običajno potujejo poslovno, po nakupih, kot postanek na poti v bolj oddaljene destinacije. A v času pandemije se zdi, da je Dubaj postala destinacija številka ena, sončno zatočišče pred evropsko sivino in neskončnimi koronskimi zaprtji.

Restavracije v času korone Od pakiranih njokov do dostave klobas na dom

08.02.2021

Čeprav je, tehnično gledano, Slovenija že mesec dni nosilka naziva evropska gastronomska regija, so restavracije po državi zaprte že tri mesece – brez upanja, da bi svoja vrata kaj kmalu odprla.

ZDA "Trump ni vzrok krize ameriške demokracije, ampak njen simptom"

15.01.2021

Kaj točno je namen ustavne obtožbe teden dni pred iztekom mandata predsednika Donalda Trumpa? Gre zgolj za simbolno potezo ali se zadaj skriva kaj več?

Stran 16 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov