Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Intervju "Malo je komično, in dobro se mi zdi, da sem iz Kranja, igram pa latino džez s Portoričani"

25.12.2022

Slovenski saksofonist in skladatelj Jan Kus že več kot desetletje deluje v New Yorku. Tam je ustanovil zasedbo Slavo Rican Assembly, ki združuje južnoslovanske in portoriške glasbenike. "Če hočem biti del tradicije, jo moram spremeniti," je prepričan.

Avtoportret Avtoportret: 69 sekund s Sadye

24.12.2022

Gal Pristovnik in Vid Železnik iz raperske skupine Sadye med ključnimi vplivi na svojo umetnost med drugim naštevata modne odločitve igralca Roberta Pattinsona in Blaka Fielderja - nekdanjega moža Amy Winehouse, ter album The Secc$ Tape Vol 1. in 2.

5. sezona Avtoportret: 57 sekund z Urško Djukić

03.12.2022

"Zelo mi je bil všeč humor serije Simpsonovi, ker je bil zelo pogumen in necenzuriran. Tudi jaz sem si želela v življenju delovati tako pogumno in necenzurirano," razmišlja Urška Djukić v novi epizodi videorubrike Avtoportret.

Štigličeva nagrajenka Helena Koder: "Nisem mislila, da bom imela kaj s filmom, želela sem biti prevajalka"

20.11.2022

"Vsem se nam je zdelo, da delamo nekaj grozno pomembnega, in da moramo dati vse od sebe. S tem smo nadomeščali znanje," opisuje Helena Koder začetke ustvarjanja tedanje TV Ljubljana, poznejše Televizije Slovenija.

Liffe Sonja Tarokić: "Na Hrvaškem odrasteš z idejo, da zgodba zagotovo nima srečnega konca"

16.11.2022

"Želela sem, da bi film deloval kot vrtinec pogledov in akcij, vse počneš z zavedanjem, da te nekdo gleda, da nisi nikoli sam, venomer si del družbenega trenutka," opisuje Sonja Tarokić film Zbornica, za katerega je dobila glavno nagrado v Pulju.

5. sezona Avtoportret: 58 sekund z Đejmi Hadrović

12.11.2022

Peto sezono videorubrike Avtoportret odpira umetnica Đejmi Hadrović, letošnja dobitnica nagrade skupine OHO. Kot najvplivnejše predstavlja tri mladinske romane o družbah z obrobja - temah, ki so "nehote, nezavedno" postale središčne za njeno umetnost.

Intervju Kristijan Krajnčan: Menim, da smo Slovenci zelo nostalgičen narod, na način "oj, mladost ti moja"

08.11.2022

"Slovenska narodna glasba mi nikoli ni bila preveč všeč, ukvarjal sem se z džezom, težkimi kompozicijami, ki so daleč od primarnega zvoka. Potem pa sem nenadoma začutil, da moram prav tja," opisuje Kristijan Krajnčan nastanek novega albuma Zabučale gore.

Sarajevo safari Miran Zupanič: Pojav lova na ljudi sem želel predstaviti z distanco. Gledalec odloča, komu verjame.

26.10.2022

"Obstajala je struktura, ki je omogočala določenim ljudem, da s srbskih pozicij nad Sarajevom za plačilo streljajo na prebivalce obleganega mesta. Prišli smo do določene točke vednosti, od tu naprej lahko slutimo, ne moremo pa kategorično ničesar trditi."

Cikel Ars in Drama Hugo Šekoranja: "Džezovski glasbeniki so vedno veljali za najboljše"

08.10.2022

V nedeljo se zaganja cikel Ars in Drama, ki bo v ljubljansko Dramo pripeljal džez, šansone, gledališke songe in še marsikaj. "V precejšnji meri bi ciklu lahko pridali oznako džezovski, zanesljivo pa bo vrhunski," poudarja programski vodja Hugo Šekoranja.

Intervju Andraž Rožman: "Norost je lahko tudi izbira, na katero je človek ponosen."

15.09.2022

"Vsi se lahko enkrat znajdemo v instituciji. Lahko je to psihiatrična ustanova, lahko je zavod v Dutovljah ali Hrastovcu. Če ne prej, pa verjetno, ko ostarimo. Mislim, da to ni življenje po meri človeka," razmišlja pisatelj Andraž Rožman.

Ars Ko se kratke zgodbe prelijejo v radijske igre

12.09.2022

"Zgoščeni trenutki v bližnjih odnosih so odlično izhodišče za kratko radijsko igro, saj je radio intimen medij," je na predstavitvi treh novih Arsovih radijskih iger svoj razmislek podala dramaturginja Vilma Štritof.

Intervju Tina Kolenik: "Še nikoli niso bili državniki tako dolgočasno in enolično kostumirani"

16.08.2022

"V preteklosti je že samo oblačilo vladarjev sporočalo njihovo superiornost v razmerju do vladanih ali celo neposredno povezanost z enim ali več transcenditnih absolutnih gospodarjev stvarstva," opisuje Tina Kolenik, avtorica razstave V imenu ljudstva.

Stran 2 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov