Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Film in TV Vse, kar se bo poleti dogajalo, bo mogoče videti tudi v oddaji Kultura

28.06.2021

S sproščanjem protikoronskih ukrepov je zaživelo tudi kulturno dogajanje, zato oddaja Kultura stopa v poletje v daljši različici. Zaobjela bo kulturne dogodke od blizu in daleč in jih petkrat tedensko pripeljala na male zaslone. 

Intervju Petra Slanič: Zmagali bodo hibridi, preplet spletnih prenosov in izvedbe dogodkov v živo

25.06.2021

"Tradicionalni marketing je pomenil 4 kampanje na leto, v vsakem letnem času eno, zdaj pa moramo aktualne objave za družbena omrežja in spletne oglaševalske kampanje ustvarjati vsak dan. Hrček zmeraj teče v krogu in se ne ustavi," razmišlja Petra Slanič.

Intervju Matej Draksler: Rimska Emona je pustila velik pečat tudi v današnjem prostoru

24.06.2021

Na Trgu mladinskih delovnih brigad v Ljubljani so arheološke raziskave na novo osvetlile zgodovinski prostor Emone oziroma predmestja te rimske kolonije v ožini Ljubljanskih vrat, ki je bilo doslej slabše raziskano, posledično pa tudi slabše poznano.

Intervju Slavko Pregl: "Današnji čas je prehudo brez morale, lepega vedenja, spodobnosti"

12.06.2021

"Nimam vpliva na svet, lahko pa vanj dregnem z basnimi. Na primer z basnijo o tem, zakaj so ljudje na vhodu v skupščino goli. Zato ker je nasproti banka, ki jim je pobrala vse," pripoveduje Slavko Pregl, ki že 50 let piše tudi v basenski zvrsti.

Intervju Lila Prap: V svoje slikanice vedno dodam nekaj potuhnjenih šal za starše

10.06.2021

Slikanice Lile Prap zrejo z več sto tisoč knjižnih polic, potovale so že na knjižne sejme po vsem svetu in zaživele kot japonske risanke, razstavljene so bile v galerijah ter odtisnjene na oblačila, zdaj pa so se pretopile še v družinski muzikal.

Knjige Maša Malovrh: "Namen spletne dostopnosti je omogočati enakost za vse" 

04.06.2021

"Pomembno je, da se družba spremeni na ta način, da vključi vse ljudi v svoje ustaljene procese in storitve. Ključna je enakost," je na predavanju v Cankarjevem domu izpostavila Maša Malovrh, strokovnjakinja za spletno dostopnost.

Pet let DobreVage "DobraVaga je z zastopanjem mladih avtorjev zapolnila manko v slovenski galeristiki"

25.05.2021

"Takšnega prostora, ki bi se skoncentrirano osredotočal na umetniško produkcijo mlajše generacije, zares pred petimi leti ni bilo," opisuje Anja Zver, vodja galerije DobraVaga, ki že pet let deluje v nekdanji ribarnici pod arkadami Plečnikove tržnice.

Intervju "V družinah delujemo najbolje, kot zmoremo. A rezultati niso to, kar pričakujemo."

22.04.2021

"Kako kontrolirati to, ali imaš posvojenega otroka rad enako kot biološkega? Iz takih vprašanj je nastal film. Osrednje vprašanje pa je to, kako v družini prenašamo, pokažemo in prepoznavamo ljubezen," opisuje Ines Tanović svoj novi celovečerec Sin.

Intervju "Namen posodobitve pravopisa je poenostavljanje tam, kjer je to mogoče."

08.04.2021

"Noben pravopis nima čarobne paličice, s katero bi naredili pravila tako preprosta, da nam ni treba vedeti, o čem pišemo," razmišlja Helena Dobrovoljc, vodja Pravopisne komisije ZRC SAZU, v okviru katere nastaja nov slovenski pravopis, t. i. Pravopis 8.0.

Intervju Eva Petrič: Umetnik ima privilegij, da se dotika nevidnih stvari in jih materializira za ljudi

21.03.2021

Na ljubljanski Muzejski ploščadi že od junija 2019 stoji ogromna rubikova kocka, ki lovi pogled mimoidočih s svojim prepletom senc, še posebno ob mraku. Umetnica Eva Petrič vidi to svojo instalacijo kot spomenik temu, kaj pomeni biti človek.

WoW nagrade "Če želimo, da se zgodovina piše v našem imenu, jo moramo pisati same."

08.03.2021

Z danes razglašenimi nagradami WoW (Women on Women) v Mestu žensk tudi letos usmerjajo pogled v feministične junakinje, borke za enakost in pravice žensk, borke za skupno in skupnost, spregledane šampionke prizadevanj za boljši svet.

Oder "Gledališke dvorane so namesto gledalcev zasedle kamere in mešalne mize"

19.02.2021

V trenutku, ko so gledališča pred skoraj enim letom zaradi epidemije zaprla svoja vrata, je bilo jasno, da je za gledališčnike le vprašanje časa, kdaj bodo poiskali začasno, razmeram prilagojeno pot do stika s svojim občinstvom.

Stran 6 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov