Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Radio Ars Literarna matineja: srečališče bralk in bralcev v sredo dopoldne

14.09.2020

"Prostora za premislek literature je vedno manj. Če se bo zdelo, da katerokoli vprašanja ostaja odprto, ga bomo vnovič odprli. Ne bomo se omejevali," razmišlja Tina Kozin, nova urednica oddaje Literarna matineja na programu Ars.

Intervju "Moramo uporabljati samoironijo, še posebno v teh časih. Potrebujemo jo za preživetje."

03.09.2020

"Najbolj me skrbi, kako nevaren je sovražni govor, kaj lahko spodbudijo te jezikovne agresije. Poglejmo samo besednjak madžarskega parlamenta," opisuje Krisztina Tóth, avtorica letošnjega Odprtega pisma Evropi.

Intervju Mala Kline: Umetniške strategije so lahko tudi počasnost, trajanje, spanje, sanjanje

28.08.2020

"Kritičnost je nujna, vendar ni dovolj, ker ne zmore družbene spremembe in kreacije nove možnosti. Potrebujemo umetnost, ki tudi in predvsem imaginira, ki skuša na novo zamisliti realnost," razmišlja Mala Kline, plesalka, koreografinja in filozofinja.

Poslušamo Taylor Swift: Folklore

22.08.2020

"Saj veš, da najboljši filmi vseh časov niso bili nikoli posneti?" vpraša Taylor Swift na novem albumu Folklore. In milijoni poslušalcev na album planejo, kot da odgovarja ne le na to, ampak na vsa velika vprašanja. Prišli so na pravi naslov.

Intervju Mi nismo izgubljena generacija: mladi ustvarjalci v prepletu obrti in umetnosti

26.07.2020

Tina Lagler in Blaž Miklič v ciklu kratkih dokumentarnih filmov, zbranih pod imenom Mi nismo izgubljena generacija, portretirata mlade ustvarjalce, ki v času prekarstva oblikujejo lastne pogoje za delo v prepletu obrti in umetnosti.

Medijski zakoni "Načrtovane spremembe so diametralno nasprotne tistim, ki bi jih mediji v Sloveniji potrebovali"

17.07.2020

Predlagana medijska zakonodaja bo, če bo sprejeta, korenito spremenila medijsko krajino. Svoj pogled na posledice zakonov za Radiotelevizijo Slovenija, javni medijski servis in največjo kulturno ustanovo v Sloveniji, podaja več kulturnic in kulturnikov.

Intervju Tonje Hessen Schei: "Ti zelo bogati beli fantje, ki vodijo naš svet, funkcionirajo kot mafija"

06.07.2020

"Soočeni smo z ogromnimi tehnološkimi podjetji, ki vedo vse o nas in sodelujejo z obveščevalnimi službami in oblastjo, predajajo naše podatke v trgovanje, mastno služijo," opisuje Tonje Hessen Schei digitalno sedanjost, ki jo predstavlja njen film iHUMAN.

Intervju Nika Ham: "Sem netipična obiskovalka muzejev. Najprej pregledam, kje so kamere."

22.06.2020

"Nastopam za panoptikum, nevidnega opazovalca z največjim veseljem opazim in mislim, da s tem izgubi svoj namen. Kamera je tam zato, da se boš vedel po pravilih, da boš korekten, jaz pa počnem vse kaj drugega," opisuje Nika Ham projekt Ples z Benthamom.

Intervju Norci pomorci, ki jih morje ne bo pozabilo

14.06.2020

"Nisem hotel desetih glavnih likov, zato sem postavil v dva fanta in dva starca vso mineštro ladijskih legend. Bilo bi precej hudo, če bi imel en sam človek toliko za sabo," razlaga Goroslav Vukšić – Gogo, avtor romanesknega prvenca Norci pomorci.

Knjige "Mislim, da smo bili srečni vsi: naši uporabniki in mi, zaposleni v knjižnici"

11.05.2020

"Mislim, da smo bili srečni vsi: naši uporabniki in mi, zaposleni v knjižnici, saj tako kot še za kako drugo dejavnost velja, da smo knjižnice predvsem ljudje," opisuje Sonja Žakelj, direktorica Cankarjeve knjižnice Vrhnika, prve dni po ponovnem odprtju.

Intervju "Akcija Vsi (filmi) doma ne bi obstajala, če ne bi že leta prej razmišljali o možnosti izvedbe"

07.05.2020

Lev Predan Kowarski in Jasna Pintarič že več let pripravljata, polnita in urejata Bazo slovenskih filmov (BSF), ki je javno zaživela novembra lani, v času osame pa postala eno osrednjih mest slovenskega kulturnega dogajanja z akcijo Vsi (filmi) doma.

Poslušamo Fiona Apple: Fetch The Bolt Cutters

29.04.2020

“Prinesi cvikcange, predolgo sem že tu notri,” najavlja Fiona Apple na novem albumu, ki ga je splet že razglasil za album karantenskih albumov, mu posvetil morje memov in ga kritiško poljubil v pozdrav.

Stran 8 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov