Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič in njegova desna roka Miran Pavlin med spremljanjem tekme Maribor - Celtic (0:0) pred tednom dni. Foto: BoBo
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič in njegova desna roka Miran Pavlin med spremljanjem tekme Maribor - Celtic (0:0) pred tednom dni. Foto: BoBo
Rodolfo Vanoli in Denis Klinar
Kako se bo Olimpija odzvala po čudni tekmi v sredo proti Trenčinu? Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžale bodo najbrž znova prve zasledovalke Maribora in Olimpije. Se lahko vmešajo tudi v boj za kaj več? Foto: www.alesfevzer.com
Nuclear Power Boys
Navijači Krškega so bili v pretekli sezoni prijetna popestritev lige. Foto: www.alesfevzer.com
Matić: Proti Olimpiji bodo vsi šli na glavo

Prvi krog bosta ob 18.15 odprla Rudar in Krško, ki sta lansko sezono končala z enakim izkupičkom, zbrala sta po 41 točk. Posavci so bili lepo presenečenje pretekle sezone, kar so na svoji koži spoznali tudi Velenjčani, ki jim na štirih medsebojnih tekmah ni uspelo zmagati. Knapi, podprti s srbskim kapitalom, so v zadnjih tednih dodobra prevetrili vodstvo kluba in zasedbo. Novi trener je Slobodan Krčmarević. Odšli so Elvedin Džinić, Damjan Trifković, Ivan Knezović in Jaka Ihbeisheh (Katar), najbolj znana okrepitev je Darko Zec, ki je dolga leta igral za Domžale.
V Krškem je trener Tomaž Petrovič najprej zapustil klub, a se je nato vrnil. Zvesti navijači se ne bodo mogli več navduševati nad predstavami Dina Hotića (Maribor), Luke Žinka, Luke Volariča (oba Domžale), Davida Poljanca (Ciper), Šimeta Gregova, Gregorja Sikoška (oba Koper) in Enisa Đurkovića.

Celjani marca v Stožicah igrali 0:0
Danes bo še tekma Olimpija - Celje. Sveži prvaki Ljubljančani v novo sezono niso vstopili tako, kot so si želeli. Težko bodo preskočili prvo evropsko oviro Trenčin, ukvarjajo se z nekaj poškodbami in predvsem še nedorečeno podobo prenovljenega moštva, ki sta ga zapustila Miroslav Radović (Partizan) in Matic Fink (Rizespor).
Celjani so svojega direktorja Boruta Arliča pred poletjem "odstopili" ravno Olimpiji, dva ključna igralca Blaža Vrhovca in Sunnyja Omoregieja pa Mariboru. Marko Pajač se je preselil k novemu italijanskemu prvoligašu Cagliariju. Novinca sta med drugim napadalec iz BiH-a Irfan Hadžić, ki je nazadnje pridno tresel mreže v belgijski tretji ligi, in krilni hrvaški nogometaš Marin Glavaš z izkušnjami iz Slovaške in Armenije. Od obeh na Areni Petrol veliko pričakujejo. Celje je lani Olimpijo izločilo v četrtfinalu pokala, iz Stožic pa je odneslo tudi točko z zadnjega prvenstvenega dvoboja sredi marca (0:0).

Vrnil se je Žigon
Nedelja se bo začela s srečanjem Gorica - Aluminij. Novogoričani niso veliko spreminjali okostja ekipe in si potihoma želijo ponoviti vsaj lansko četrto mesto. Zadnji se jim je pridružil povratnik Dejan Žigon, ki je zadnje leto preživel v poljski drugi ligi. Težki tekmi proti Maccabiju iz Tel Aviva sta bili prava priprava belo-modrih na državno prvenstvo.
Aluminij se po treh letih vrača v prvo ligo brez izkušenih Aleša Čeha in Denisa Topolovca, tekmečevi branilci pa bodo morali biti najbolj pozorni na Lovra Bizjaka, ki si je v lanski sezoni s 14 zadetki delil prvo mesto na lestvici strelcev v drugi ligi.

Domžale pogledujejo proti olimpijskemu stadionu
V Domžalah bo že v 1. krogu derbi sosedov. Luka Elsner je lanski mozaik razširil z že omenjenima Žinkom in Volaričem, povratnikom Benjaminom Morelom ter "Poljakoma" Matijo Širokom in Elvisom Bratanovićem. Z glavo so Domžalčani bolj pri Šahcjorju in West Hamu, saj bi se z uspešnim četrtkovim nastopom proti Belorusom nato zapisali v zgodovino kot prvi uradni tekmec hammersov po njihovi selitvi na londonski olimpijski stadion. Kljub temu ne bi smeli imeti prevelikih težav proti Radomljam.
Najbolj znani imeni v vrsti Dejana Djuranovića sta branilec Milan Anđelković (nekdaj Celje in Olimpija) in napadalec Marko Nunić (nekdaj Olimpija in Gorica). Pred dvema letoma Radomljani na štirih tekmah proti Domžalam niso zadeli niti enkrat.

Na Bonifiki tudi Ibričić
Maribor bo na nedeljski večerni tekmi gostil Luko Koper. Vijoličasti so se že predstavili v četrtek proti Levskemu, Koprčani pa so v zadnjih dveh tednih največ prahu dvignili s prisilno poravnavo. Na igrišču bo zanimivo videti, kako se bo ob Zlatanu Muslimoviću znašel še en nekdanji reprezentant BiH-a Senijad Ibričić (nazadnje Iran). Iz Osasune, ki se je uvrstila v prvo špansko ligo, se je vrnil Matej Pučko, iz Bologne Marko Krivičić, iz Tolmina pa vratar Vasja Simčič.

Preizkusite se v napovedovanju izidov oziroma Nostradamusu!


Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

Danes ob 18.15:
RUDAR - KRŠKO
Ob 20.15:
OLIMPIJA - CELJE
Nedelja ob 18.15:
GORICA - ALUMINIJ
DOMŽALE - KALCER RADOMLJE
Ob 20.15:
MARIBOR - LUKA KOPER

Matić: Proti Olimpiji bodo vsi šli na glavo