Cristiano Ronaldo je Real popeljal v vodstvo, po remiju pa je bil najboljši nogometaš madridskega velikana zelo razočaran. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je Real popeljal v vodstvo, po remiju pa je bil najboljši nogometaš madridskega velikana zelo razočaran. Foto: EPA
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel je zadovoljen s predstavo svojih varovancev., ki so v odlični formi. Foto: EPA
Andre Schürrle
Borussia je na prvi tekmi Lige prvakov nadigrala Legio s 6:0, na drugi pa ji je točko proti Realu zagotovil Andre Schürrle. Foto: EPA
Rahpael Varane
Raphael Varane je Real popeljal v vodstvo z 2:1. Foto: EPA

Dortmundčani so se na domači zelenici z Realom iz Madrida razšli z 2:2. Kraljevi klub na Westfalnu ni slavil že šest tekem zapored. Tokrat je bil blizu zmage, a je v 87. minuti točko gostiteljem zagotovil Andre Schürrle, ki je po tekmi povedal: "Začeli smo zelo dobro in smo si priigrali dovolj prostora, da smo lahko razvili svojo igro. V obrambi smo naredili nekaj napak, kar nas je drago stalo. Če se dvakrat vrneš po zaostanku proti Realu, ni mala stvar. To nam bo pomagalo, da bo ekipa skupaj rasla."

Predstava proti Realu za dvig samozavesti
Schürlle, ki je letos prišel v Dortmund, je eden izmed najbolj izkušenih pri Borussii, ki je sestavila izjemno nadarjeno zasedbo. Tekma je nasploh izpolnila pričakovanja, navdušila pa je predvsem domača vrsta, ki je prikazala odlično igro. "Nismo popolnoma zadovoljni, saj vemo, da lahko igramo še bolje. Nimamo občutka, kot da smo zmagali, ker smo tako pozno izenačili. Lahko bi iztržili več, a smo zadovoljni, da smo osvojili vsaj točko. Mislim, da smo si to nedvomno zaslužili," je dejal Tuchel in izpostavil pomembnost tekme za dvig samozavesti mladih nogometašev, ki so veliko odnesli in se ogromno naučili.

Svoje razkošno znanje je nekajkrat demonstriral 19-letni Ousmane Dembele, tekmo so začeli tudi 21-letni Julian Weigl in 22-letna Raphael Guerreiro ter Matthias Ginter, nato pa sta s klopi vstala še 19-letni Emre Mor in 18-letni Christian Pulišić, ki je poživil igro in tudi podal za izenačujoči zadetek. "V prvem polčasu bi si zaslužili vodstvo, a nam enostavno ni uspelo priti do prednosti. V prvem polčasu bi morali večkrat zadeti. Po odmoru smo malce izgubili nadzor nad tekmo. Morda smo bili malce preveč potrti ob polčasu, ker je bil izid le 1:1. Vsakič je težko priti nazaj po zaostanku, še posebej, če je treba dvakrat, in to proti takemu nasprotniku. Zato sem zadovoljen z izidom," je dodal domači trener.

Zidane nezadovoljen zaradi tretjega remija zapored
Četudi so izenačili tako pozno, pa je bil zadetek popolnoma zaslužen. Borussia je imela 59 odstotkov časa žogo v svoji posesti, obenem pa je na madridski gol sprožila 11 strelov, na drugi strani so jih gostje štiri. Gostitelji so imeli le težave pri realizaciji, obenem pa niso izpeljali tiste zadnje, ključne podaje. Kljub vsemu pa je trener aktualnih evropskih prvakov Zinedine Zidane prepričan, da bi lahko Real iztržil več: "Odigrali smo odlično tekmo. Težko je sprejeti končni rezultat, saj smo si zaslužili več. Ko dobiš gol tri minute pred koncem, boli, še posebej zato, ker so se nogometaši res trudili, a vseeno to ni slab rezultat."

"V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, ker so pritisnili in smo vedeli, da je v Dortmundu težko igrati proti kakovostni zasedbi. Sem zelo ponosen na svoje varovance. Odigrali smo, kot je treba, zato smo tudi razočarani, da že tretjo tekmo zapored nismo zmagali," je dodal legendarni francoski nogometaš, ki ne more biti zadovoljen s tretjim zaporednim remijem. Real se je namreč na zadnjih dveh tekmah španskega prvenstva z Villarrealom in Las Palmasom razšel brez zmagovalca.

Ronaldo zadel, igral z roko in brcnil Schmelzerja
Pri izenačujočem zadetku Borussie je bil po obrambi Keylorja Navasa osmoljenec Raphael Varane, ki ga je zadela žoga, a je nato francoski branilec poskrbel za izenačenje: "Mislim, da je remi pravičen izid za obe strani. Oni so imeli posest, mi pa smo bili nevarno po protinapadih. Na koncu nam je malce padla koncentracija in nam je zmanjkalo energije, a rezultat ni slab. Ko izgubiš dve točki na koncu, ne moreš biti zadovoljen, a se bomo pobrali, še naprej delali trdo in dajali vse od sebe. Prvi gol, ki smo ga dobili, je bila velika smola, saj me je žoga zadela v glavo, a to je nogomet. Take stvari se dogajajo in ni šlo za napako Keylorja Navasa. Na to se ne oziraš in igraš naprej."

Tudi tokrat je bila glavna pozornost usmerjena na Cristiana Ronalda, ki je bil na zadnji tekmi La lige zelo razočaran po menjavi na Gran Canarii. V Dortmundu je popeljal Real v vodstvo, nato še enkrat zadel, a, čeprav se je zelo jezil in odkimaval sodnikom, je bil gol upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Vmes ga je v roko zadela žoga, prah pa je dvignila še ena Ronaldova poteza, ki so jo sodniki spregledali, ne pa kamere. Portugalski zvezdnik je namreč brez žoge brcnil Marcela Schmelzerja.