Doris Long je izjemno čila in optimistična 101-letna gospa. Foto: EPA
Doris Long je izjemno čila in optimistična 101-letna gospa. Foto: EPA

Tako je 101-letna Britanka potolkla lastni rekord. "Seveda pogledam dol množico. Po navadi gledam, da vidim, kako gre spust kolegu," je povedala dobrovoljna upokojenka, ki se je prvič po pročelju omenjenega stolpa, ki velja za najvišjo britansko zgradbo zunaj Londona, spustila pri 85, od takrat pa nanizala že 16 izjemnih spustov, poroča Guardian.

"Bilo je zelo težko, veliko težje kot lani, saj je bilo zelo vetrovno, tako da me je kar malo majalo, ampak mi je bilo všeč in bilo je vredno. Zelo me bolijo noge in desna roka, kjer sem se držala vrvi, pa še frizura je šla v franže," je svoj podvig pokomentirala 101-letna plezalka in dodala, da upa, da bo lahko podvig ponovila tudi pri 102 letih.

"Doris je izjemna gospa in nam je v velik navdih. Za hospic Rowans se že več kot 10 let zapored vsako leto spusti po pročelju stolpa Spinnaker v Portsmouthu, s čimer je zbrala več kot 15.000 evrov. Ne moremo se ji dovolj zahvaliti," je dejala Karen Kay, organizatorka dogodkov za zbiranje pomoči v omenjenem hospicu.

Longovo so spremljali tudi njena hčerka, trije vnuki, sedem pravnukov in dva prapravnuka, ki so ponosni, da je njihova Doris kljub visoki starosti še vedno tako čila.