Anže Lanišek je na skakalnici pod Šmarjetno goro v drugi seriji skočil na vrh. Foto: Twitter/Aleš Potočnik (@AlesPotocnikTV)
Anže Lanišek je na skakalnici pod Šmarjetno goro v drugi seriji skočil na vrh. Foto: Twitter/Aleš Potočnik (@AlesPotocnikTV)

Cene Prevc (105,0 m; 124,5 točke) je imel po prvi seriji pet točk prednosti pred Laniškom (102,5 m), tretji je bil Kos (102,0 m). Lanišek je v finalu skočil 106,5 m in skupaj zbral 247,7 točke. Prevc je bil meter krajši, Kos je pristal pri 103,5 m, Jelar pa se je na stopničke povzpel s 6. mesta (106,0 m). Peto mesto je zasedel Peter Prevc.

V ženski konkurenci je bila najboljša zmagovalka svetovnega pokala v pretekli sezoni Nika Križnar (98,5/99,0 m; 221,0 točke), premagala je zmagovalko letošnje poletne velike nagrade Uršo Bogataj (96,5/100,0 m; 218,2). Enak vrstni red na vrhu je bil že po prvi seriji. Na zmagovalni oder se je s finalnim skokom, dolgim 101,0 m, uvrstila še Jerneja Brecl (210,3). Po prvem skoku je bila četrta, na koncu pa prehitela Špelo Rogelj.

Nova sezona svetovnega pokala se bo začela 20. novembra v Nižnem Tagilu v Rusiji, dekleta pa bodo najprej tekmovala v Lillehammerju 4. decembra.

"Cene v zadnjem času skače zelo dobro in bil je zahteven tekmec. Še vedno pa se mi zdi, da sem bil sam sebi največji tekmec, skoki niso bili niti približno takšni, kot bi si želel. Na koncu šteje zmaga in to mi je uspelo. Končali smo poletno sezono, gremo dalje v zimo," je po prvem poletnem naslovu po letu 2014 povedal Lanišek.

"Vedno sem kazala konstantne skoke, z Uršo se boriva že na treningih. Na tekmo sem šla z mirno glavo, skoka pa nista bila perfektna. Obakrat sem bila zelo pozna, lepše bi bilo, če bi za zmago skočila 106 metrov. Bilo pa je dobro, ker so prišli tudi navijači, zmagati pred domačimi navijači pa je vedno lepo," je dejala Nika Križnar.

Prvak Lanišek: Skoki niti približno takšni, kot bi želel
Hrgota v olimpijski sezoni pričakuje še večji boj za boljšo opremo