Gheorghe Cretu je s Poljaki slavil v letošnji Ligi prvakov. Foto: CEV
Gheorghe Cretu je s Poljaki slavil v letošnji Ligi prvakov. Foto: CEV

Vodstvo odbojkarske zveze se je za zamenjavo odločilo po slabših predstavah slovenske reprezentance v Ligi narodov, v kateri se ji ni uspelo prebiti med osmerico.

Ocenjujemo, da je bilo za izpolnitev naših ciljev, povezanih s svetovnim prvenstvom, potrebnih nekaj sprememb. Enotno smo se odločili, da zamenjamo vodjo strokovnega štaba, ki se mu na tem mestu zahvaljujemo za opravljeno delo,” so zapisali v izjavi za javnost pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

Ropret tvegal z menjavo selektorja

Lebedew je pred začetkom letošnje reprezentančne sezone zamenjal Italijana Alberta Giulianija. Slovence je vodil v Ligi narodov, v kateri so slovenski odbojkarji na dvanajstih tekmah petkrat zmagali in sedemkrat izgubili ter zasedli deseto mesto.

Namesto Lebedewa bo na slovensko klop sedel 54-letni Romun Gheorghe Cretu - Gianni, ki je v letošnji sezoni s poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil naslov Lige prvakov, ob tem pa tudi dve poljski lovoriki v državnem prvenstvu in pokalu.

Za Cretujem je bogata trenerska kariera. Na začetku je vodil številne klube v Romuniji, Avstriji, nato pa v Rusiji in na Poljskem. Pet let je bil tudi selektor Estonije.