Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

"Preiskave so pokazale, da si je Vlatko Čančar na tekmi proti Grčiji strgal sprednjo križno vez. Na žalost bo zaradi poškodbe primoran izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo," je Košarkarska zveza Slovenije sporočila na Twitterju.

Prvi je o poškodbi poročal novinar Denverja Posta Mike Singere, ki se je skliceval na vir, ki pravi, da je 26-letni košarkar med tekmo z Grčijo dobil prej omenjeno poškodbo. Vir je dodal, da datum operacije še ni znan. Singerjev tvit je delil tudi košarkarski analitik Iztok Franko.

Novinar ESPN-a Tim MacMahon se prav tako sklicuje na preverjen vir ob zapisu, da ima Čančar strgane križne kolenske vezi.

Aktualni prvak Lige NBA in član Denver Nuggetsov je ob atraktivnem zabijanju na petkovi tekmi proti Grkom nerodno pristal na levi nogi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe.

To je za Slovenijo nov hud udarec pred svetovnim prvenstvom na Japonskem, v Indoneziji in Maleziji. To se začne 25. avgusta.

"Poškodba Čančarja ni videti dobro. To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu," je za Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) po tekmi z Grčijo dejal selektor Aleksander Sekulić.