Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Za en bokal muzike

4 epizod

Za en bokal muzike

4 epizod


Poslušamo posnetke ljudske glasbe iz arhiva Radia Slovenija in Glasbeno narodopisnega instituta.

15.08.2024

Ljubezen do izročila

V oddaji bomo slišali primere iz oddaje Slovenska zemlja v pesmi in besedi, v kateri se je Zmaga Kumer leta 1974 posvetila odnosu do našega ljudskega glasbenega izročila. Tokratno oddajo posvečamo tistim, ki so s svojo ljubeznijo do tega dela pričevanja o obstoju naroda poskrbeli, da nam je ohranjen del bogastva, ki nas opominja na to, kdo in kakšni smo bili, pa tudi, kaj smo danes …


08.08.2024

Ormož z okolico 2

Vloga ljudskega izročila v vsakdanjem življenju se nenehno spreminja, prav tako pa tudi odnos do njega. Ker starosvetni način življenja že desetletja počasi izginja, so se ljudje začeli ohranjanju izročila zavestno posvečati. Tako so domačini že leta 1977 pri Tomažu pri Ormožu pripravili srečanje, na katerem so okoliški pevci in godci predstavili del domačega izročila, posnela pa ga je tudi radijska ekipa. V radijskem programu ga je predstavil Julijan Strajnar in tako zdaj lahko drugič zapored poslušamo utrinke nastopov s tega srečanja.


01.08.2024

Ormož z okolico 1

Vloga ljudskega izročila v vsakdanjem življenju se nenehno spreminja, prav tako pa tudi odnos do njega. Ker starosvetni način življenja že desetletja počasi izginja, so se ljudje začeli zavestno posvečati ohranjanju izročila. Tako so domačini že leta 1977 pri Tomažu pri Ormožu pripravili srečanje, na katerem so okoliški pevci in godci predstavili del domačega izročila, ki ga je posnela tudi radijska ekipa in ga je v radijskem programu predstavil Julijan Strajnar. Tako zdaj lahko dvakrat zapored poslušamo utrinke nastopov s tega srečanja.


18.07.2024

So pa fantje zgodaj vstali

Zlato Poljé je naselje v hribih med Črnim grabnom in Tuhinjsko dolino in od tod izvirajo pevci, ki so zapeli pesmi za oddajo, ki jo je leta 1977 pripravil Valens Vodušek. Zapeli so trije člani iste družine, ki so se spomnili nekaterih zanimivih, že skoraj pozabljenih pesmi, pa tudi nekaterih, ki so jih nekoč prepevali skorajda povsod.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov