Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Atletska ogrevalna steza in nova tribuna na mariborskih Poljanah bosta, sicer v okrnjeni obliki, nared do začetka Olimpijskega festivala evropske mladine. Celoten projekt, med drugim tudi streho nad tribunami, pa bodo izvedli do konca avgusta. Organizatorji OFEM-a so že dobili zeleno luč za izvedbo tekmovanja, za ogrevanje atletov pa bo na voljo tudi del Športnega parka Tabor, ki ga bodo ogradili v prihodnjih dneh.

Le nekajmesečna gradnja atletske ogrevalne steze in nove tribune bi morali biti končana do ponedeljka, 10. julija, a do začetka atletskih tekmovanj zaradi neugodnega vremena objekt ne bo povsem dokončan. »Atletskega tekmovanja ne bo mogoče spremljat pod streho, dela bodo končana kasneje. Tudi sanitarije in nekatera druga infrastruktura bo, žal, v kontejnerjih. To je pač dejansko stanje,« je pojasnil mariborski podžupan Samo Peter Medved. Zatrdil, je da bo pravočasno končana poškodovana atletska steza, ob tem pa še dodal: »Vsa sredstva, ki jih je država predvidela za ta objekt, so več kot realizirana.« Po besedah nadzornika Vladimirja Dragorajca bodo izvajalci 6,5-milijonski projekt, ki ga je s tremi milijoni podprla država, končali do konca avgusta: «Po tekmovanju bodo izvajalci končali streho, okolje se bo asfaltiralo, v pritličnem delu pa se bodo končala obrtniška dela«.

Na stadionu bo v času festivala tekmovalo 634 atletov, ki bodo trenirali na Ptuju, direktorica OFEM Nataša Ritonija pa je ob tem izpostavila: »Kar se tiče atletike smo za izvedbo tekmovanja smo dobili zeleno luč s strani mednarodnih tehničnih delegatov«. Ritonija je še pojasnila, da so bo ogrevanje atletov poleg Poljan na voljo tudi del sosednjega Športnega parka Tabor: «Zato bomo ogradili to ogrevalno površino, na drugi strani ceste pa bodo stali tudi šotori za vse reprezentance in pa tudi za fizioterapijo«. Zaradi varnega prehoda pa bodo od 23. do 30. julija za promet zaprli del Engelsove ulice.