Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Od oktobra bodo torej v mariborski center za socialno delo vključeni tudi sedanji centri Lenart, Pesnica, Ruše in Slovenska Bistrica. Sprememba bo zgolj organizacijska, poudarja direktorica Marjana Bravc in dodaja - uporabniki sprememb ne bodo čutili: "Vsi ljudje, ki so npr. z območja Pesnice bodo še naprej uveljavljali in urejali svoje pravice s področja sociale na enoti Pesnica. Sprememba je samo pravno-formalna v imenu, ki se po novem imenuje se Center za socialno delo Maribor, enota Pesnica."

Center za socialno delo Maribor bo sicer po novem razdeljen na dve enoti – Enoto Tezno, kjer ima sedež že zdaj, in na novo enoto Maribor center, za katero pa prostore še iščejo, pojasnjuje Bravčeva: "Prav zdaj smo izdali razpis informativno javno zbiranje ponudb. Konec januarja 2019 imamo terminski plan in potem bo tudi enota zaživela na območju centra Maribora."

A bolj kot formalnih organizacijskih sprememb se zaposleni veselijo obljub o vsebinskih spremembah, ki naj bi zaživele prihodnje leto in naj bi po pričakovanjih prinesle tudi nove kadrovske okrepitve, da bodo lahko delali socialno bliže ljudem in v tolikšnem obsegu, kot ga posameznik potrebuje. Za to bi v mariborskem centru za socialno delo po besedah direktorice Bravčeve potrebovali dodatnih 85 zaposlenih.