Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Gradnja atletske ogrevalne dvorane in nove tribune na stadionu Poljane v Mariboru se zamika. Pristojni na mariborski občini in nadzornik gradnje so v začetku julija zatrjevali, da bo projekt v celoti končan do konca avgusta. Podžupan Samo Peter Medved pa je potrdil, da so s podjetjem Senmed sklenili aneks, na podlagi katerega bodo vsa dela, vključno z novo streho nad tribunami, končana do konca septembra.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Gradnja pomembnega športnega projekta za mariborsko atletiko je bila v času Olimpijskega festivala evropske mladine OFEM začasno ustavljena, pristojni pa so takrat zagotavljali, da bodo dela izvedli do konca avgusta. Kot pravi mariborski podžupan Samo Peter Medved, so izvajalcem stopili naproti zaradi številnih deževnih dni in prekinitve del za izvedbo tekmovanja: »Aneks za podaljšanje roka je bil sklenjen v juliju, rok za dokončanje del po pogodbi pa je 30. september«. Dober mesec dni do novega roka gradbenike sicer čaka še veliko dela, a glede na vremenske razmere naj bi objekt vendarle končali pravočasno. »Ta trenutek se kompletira streha, strojne in elektro instalacije v medprostoru in medetaži, izolacija tribune in zunanja ureditev okolja. Del športne opreme bo kasneje še dobavljen, je pa bilo v okviru OFEM nabavljeno nekaj opreme, ki bo ostala podjetje Šport Maribor in v uporabo atletom«, še izpostavlja mariborski podžupan.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Dodatnih podražitev ne bo

Gradnja ogrevalne dvorane in nove tribune je vredna 6 in pol milijona evrov ali milijon več kot bilo sprva predvideno. Podražitev so potrdili tudi mestni svetniki. »Sicer bo natančna vrednost znana po zaključku del na osnovi zaključene in potrjene gradbene knjige, vendar ne pričakujemo podražitev«, še zatrjuje sogovornik. Občinsko naložbo v višini 3 milijonov evrov sofinancira tudi država, ki je del obveznosti že poravnala. »Preostanek pa pričakujemo z zaključkom same investicije, ko bodo oddana vsa poročila, dokazila in realizacija OFEM, kar je bil tudi pogoj za realizacijo sofinancerskih sredstev«, je še pojasnil Samo Peter Medved in dodal, da so za gradnjo druge faze projekta s celotnim atletskih krogom že odkupili zemljišča, časovne izvedbe pa še ne morejo napovedati.