Foto: Mestna občina Maribor/Styria arhitektura d.o.o
Foto: Mestna občina Maribor/Styria arhitektura d.o.o

Konec junija se je začela selitev taborskih ambulant mariborskega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca z začasne lokacije v Dvorakovi ulici v novo Zdravstveno postajo Magdalena.

Težko pričakovano Zdravstveno postajo Magdalena, ki je nadomestila propadajoči taborski zdravstveni dom ob križišču Jezdarske in Žitne ulice, so slovesno odprli 20. junija:

"Že takoj naslednji dan smo pristopili k selitvi naših ambulant družinske medicine in antikoagulantne ambulante. To smo do danes preselili in vzpostavili vso informacijsko podporo ter ambulante opremili z vsemi medicinsko-tehničnimi aparaturami," pravi direktor mariborskega zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Jernej Završnik.

Prejšnji teden so preselili tudi urološko ambulanto, prvi teden avgusta pa bosta tu začeli delovati še dermatološka in nevrološka ambulanta:

"Šolski dispanzer bo začel delo ob začetku šolskega leta, takrat pa bomo preselili tudi ambulantne prostore za dežurno pediatrično pomoč."

Razburja selitev lekarne

V začetku septembra bodo v Zdravstveni postaji Magdalena odprli tudi lekarno, to pa je razjezilo uporabnike lekarne na Partizanski cesti v bližini gradu, ki jo bodo zaradi tega zaprli. V Lekarnah Maribor pojasnjujejo, da so to primorani storiti zaradi Zakona o lekarniški dejavnosti, ki uravnava število lekarn glede na število prebivalcev, in dodajajo, da bosta v središču mesta še vedno na voljo dve lekarni -- lekarna Melje na Partizanski 39 in lekarna v Gosposki ulici.